Haber Analiz
Ankara  
15 / 36 °C
Antalya  
26 / 34 °C
İstanbul  
25 / 29 °C
Ezan Vakitleri
Anket
Referandumda oyunuzun rengi ne olacak?
EVET
HAYIR
KARARSIZIM
KULLANMAYACAĞIM
Video Haber
Foto Galeri
Video Galeri
Çok Okunanlar
AK Parti Trabzon il başkanı istifa etti
AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti.
Cuma, 25 Aralık 2009 16:48



Dünya Bülteni / Haber Merkezi

AK Parti genel merkezi tarafından görevden alındığı ya da istifası istendiği önü sürülen Genç, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da partinin diğer yetkililerinden bu yönde bir tavırla karşılaşmadığını savundu.

Genel Merkez'de yaptığı görüşmenin ardından Trabzon'a dönerek arkadaşlarıyla da bir değerlendirme yaptığını anlatan Genç, "Biz hiç bir zaman partimizi ve partiliğimizi tartıştırmadık, tartıştırmayacağız da. Geldiğimiz noktayı da partimizin bu konuda tartışılmasına müsaade etmemek adına bütün yönetici arkadaşlarımla beraber görevlerimizden istifa kararı aldık. Bizler partimizin üstlendiği misyonu ve bu misyon adına ülkenin ihtiyaçlarını göz önüne alarak sadece il başkanlığından ve il yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ediyoruz. İnşallah bu kararımız partimiz için de Trabzon'umuz için de bütün arkadaşlarımız için de hayırlı olur." dedi.

Partideki konumunu hiç bir zaman makam mevki hesabıyla yapmadığını ifade eden Genç, şöyle devam etti: "Siyasette liyakat tabi ki önemlidir. Geldiğim bu makamlara da teşkilatlarım ve genel merkezim tarafından layık görülerek geldim. Bu çalışmalarımızda bizlere destek tüm arkadaşlarıma ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizden sonra görevi bayrağı devralacak arkadaşlarıma da yürekten başarılar diliyorum."

İl Başkanlığı konusunda Başbakan ile pazarlık yaptığı yönündeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığını kaydeden Genç, "Ülkemin partime olan ihtiyacını, dünyanın AK Parti'ye olan ihtiyacını göz önüne aldığımızda, partimizin çatısı altında sade bir üye olmak bile benim için onur vesilesidir. Partimizde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Genel merkezin ya da Başbakanın 'biz sizi görevden alacağız istifa edin' şeklinde açık bir tavırları olmamıştır. Biz görüşüyorken basın, kamuoylu 'bunları görevden aldılar' yönünde iddialar ortaya attı. Ben net olarak ifade ediyorum; bu şekilde bir tavırla karşı karşıya kalmadık." diye konuştu.