Haber Analiz
Ankara  
15 / 36 °C
Antalya  
26 / 34 °C
İstanbul  
23 / 29 °C
Ezan Vakitleri
Anket
Referandumda oyunuzun rengi ne olacak?
EVET
HAYIR
KARARSIZIM
KULLANMAYACAĞIM
Video Haber
Foto Galeri
Video Galeri
Çok Okunanlar
İsrail'e göre İran nükleer bomba yapacakmış
Daha önce İran'ın nükleer bomba yapabildiğini açıklayan İsrail şimdi de iki yıl sonra İran'ın bombayı yapabilecek kapasiteye geleceğini öne sürdü.
Pazartesi, 28 Aralık 2009 17:22


Dünya Bülteni / Haber Merkezi

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'ın 2011 yılında bir nükleer bomba üretebilecek kapasiteye ulaşacağını söyledi.

İsrail radyosunda yer alan habere göre Ehud Barak, İsrail Parlamentosu'nda savunma ve dış ilişkiler komiteleri toplantısından önce yaptığı açıklamada İran'ın, önümüzdeki yıl nükleer bomba üretebilecek teknolojik kapasiteye sahip olacağını ve bir sonraki yıl da nükleer bir bomba üretebileceğini öne sürdü.

İsrail Savunma Bakanlığı ise haberle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. İsrail, İran'ın nükleer programının barışçıl enerji üretmek amaçlı olduğuna inanmak istemiyor.

Nükleer programın enerji değil bomba üretmek için kullanılacağını savunuyor.

Bu yüzden İran'a yaptırım uygulanması veya askeri saldırı düzenlenmesi konusunda ABD'de ve BM'de lobi faaliyetleri yürütüyor.