Haber Analiz
Ankara  
10 / 31 °C
Antalya  
23 / 33 °C
İstanbul  
22 / 30 °C
Ezan Vakitleri
Anket
Referandumda oyunuzun rengi ne olacak?
EVET
HAYIR
KARARSIZ
BOYKOT
Video Haber
Foto Galeri
Video Galeri
Çok Okunanlar
Güney Kıbrıs ve Yunanistan'dan Gazze'ye yardım
Gazze'deki insanlık dramına çare bulmak isteyenlar kervanına Kıbrıslı Rumlar ve Yunanlılar da katıldı.
Cumartesi, 19 Haziran 2010 18:45

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırarak Türk vatandaşlarının ölümüne yol açmasının ardından dünyanın gündemine gelen Gazze'deki insanlık dramını durdurmak için Rumlar da harekete geçti.

Güney Kıbrıs Rus kesimi ve Yunanistan'ın, Gazze'ye yardımların arttırılması amacıyla Gazze planı hazırlayarak Avrupa Birliği'ne (AB) sundukları bildirildi.

Kıbrıs Rum kesimi basınının haberine göre, Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitris Drutsas'ın, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın Gazze'ye insani yardımın arttırılmasına ilişkin önerilerini içeren paketi, pazartesi günü yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısında sunduklarını, ancak belgeyi kamuoyuna duyurmaktan kaçındıkları belirtildi.

Kiprianu ve Drutsas'ın önerisinin genel anlamda, Gazze'ye yönelik insani yardım toplanması ve bu yardımların deniz yoluyla İsrail'e gönderilmesi amaçlanıyor. Gidecek yardım gemilerinin AB gemileri eşliğinde götürülerek, dağıtımının yapılması için İsrail'de BM yetkililerine teslim edilmesinin istendiği bildirildi.

Rum basınına göre, öneriye karşın İsrail'in, denizden yapılacak yardımlara hoş bakmaması sebebiyle Gazze'nin ablukasını karadan gevşetme kararı aldığı iddia edildi.