Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Saadet Partisi (SP) Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, Necmettin Erbakan'ın kongre ile ilgili açtığı dava sonucunda hakimlerin parti genel merkezinde delil incelemesi yapmalarının hiçbir siyasi karşılığının olmadığını belirtti.
KurtulmuÅŸ, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, partinin içinde bulunduÄŸu durumdan kongre tartışmalarına dair önemli açıklamalar yaptı. Milli GörüÅŸ lideri Necmettin Erbakan taraftarlarının açtığı dava sonucunda 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne baÄŸlı hakimlerin parti genel merkezine gelerek kongre evraklarını incelemesini üzüntüyle karşıladığını bildiren KurtulmuÅŸ, "Bugün mahkemenin Saadet Partisi'ne yaptığı baskın 40 yıllık Milli GörüÅŸ tarihinde ilk sefer yapılmıştır. Bunun Milli GörüÅŸ'ün temel ilkeleriyle baÄŸdaÅŸtığını anlayamıyorum. ArkadaÅŸlarımızın hangisinin Milli GörüÅŸçülüÄŸünden kim ÅŸüphe edebilir? Herhalde bu dilekçeyi verenlerden 10 kat daha fazla Milli GörüÅŸçü olan arkadaÅŸlarımız var. Bunların hiçbir siyasi karşılığı yok. Her gün bassalar yine siyasi bir karşılığı yok. Tavsiyem ÅŸu herkes itidalli olsun" diye konuÅŸtu.
Olup bitenlere sabrederek tepki gösterdiÄŸini ifade eden SP lideri, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: "11 temmuz'da gayet intizamlı büyük bir kongre gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduk ama 5-10 tane kendini bilmez insanın yaptığı taÅŸkınlıklar kongreyi gölgeledi. 2 listeli bir kongre yapıldı ama 2 farklı grup var ve birisi kaybetti birisi kazandı diye bir durum yok. Her iki listenin de genel baÅŸkan adayı Numan KurtulmuÅŸ. Tartışma nereden çıktı? 26 Ekim 2008'de benim genel baÅŸkan seçildiÄŸim kongrede Yüksek İstiÅŸare Kurulu adı altında bir kurul oluÅŸturuldu. Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı bu kurulun icrai bir kurul mu yoksa danışma kurulu mu diye düzenlememiz konusunda uyardı. Partiye emeÄŸi geçen aÄŸabeylerimizin iki kurulda yer almaları isteÄŸinden dolayı ortaya bir farklılık çıktı."
Necmettin Erbakan'ın 'Milli GörüÅŸ ekseninde kayma var ve bu yüzden bu tür çalışmalar içerisindeyiz' sözlerinin hatırlatılması üzerine KurtulmuÅŸ, "Madem Numan KurtulmuÅŸ denilen zat , bu hareketi kendi çizgisinden saptırıyordu peki niçin 11 Temmuz 2010 günü yeÅŸil listenin başında da genel baÅŸkan adayı da Numan KurtulmuÅŸtu?" cevabını verdi.
ERBAKAN: DIŞ ETKİLER ALTINDA KALINDI
Milli GörüÅŸ lideri Necmettin Erbakan da, KurtulmaÅŸ'la aynı saatlerde katıldığı bir televizyon programında Saadet Partisi'nin kongre süreciyle ilgili 'bazı kardeÅŸlerimiz dış etkenlerin etkisi altında kaldı' dedi ve acilen kongre istedi.
Milli GörüÅŸ lideri Necmettin Erbakan üç nokta üzerinde durulması gerektiÄŸini belirerek, bu noktaları, "Milli görüÅŸ esaslarına riayet, temel uygulama esaslarına riayet ve büyük kongre için çalışma" olarak sıraladı.
"Milli görüÅŸü temsil eden tek partiyiz" diyen Erbakan, "Milli görüÅŸ, milletimizin inancı, kimliÄŸi ve ÅŸuurudur" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Erbakan sözlerini ÅŸöyle sürdürdü; "Milli görüÅŸ Türkiye'nin ve insanlığın kurtuluÅŸunun tek çaresidir. Milli görüÅŸsüz insanlığın kurtulması mümkün deÄŸildir. Türkiye'de halen 60 kadar parti var. Bunlar temelde hepsiyle birbirinden aynıdır. Çünkü hepsi iÅŸbirlikçi ve taklitçidir. Temel esaslardan sapıldığı taktirde 61. parti olur ve hiç oluruz.
"MİLLİ GÖRÜÅž'TEN SAPARSAK 61. PARTİ OLURUZ"
Bu sebepten dolayı milyonluk bir camiada zaman zaman bazı kiÅŸilerde sapmalar olabilir. Kendimizi düzeltmemiz bu hataları ortadan kaldırmamız temel vazifemizdir. Bu sebepten dolayı camiamızın içinde son zamanlarda 'Söylemlerimizi deÄŸiÅŸtirelim, eskiden oyumuz azdı ÅŸimdi çoÄŸaldı, bunları bırakalım tabanımızı deÄŸiÅŸtirelim' ÅŸeklinde sözler ortaya çıktı. Bizim davamız haktır. Ve davamızın esasları deÄŸiÅŸmez. İşte bu sebepten dolayı bu büyük kongre milli görüÅŸ esaslarını muhafaza etmek için önemlidir.
DIŞARIDAN ETKİLENENLER VAR
40 yıldan sonra milyonluk camianın içerisinde bazı kardeÅŸlerimizin dış etkenlerin tesiri altında kalarak baÅŸka partilere benzemeyi marifet zannederek yanılgıyla, yanlış yollara sapmaya yönelmiÅŸ olduklarını görüyoruz. Bu sapmanın daha henüz yolun başındayken düzeltilmesi lazım. Zaman geçtikçe düzeltilmesi zor olur. Bir takım ayrılıkçı hareketler görülmektedir. Bunun düzeltilmesi lazım."
İstiÅŸarenin önemine vurgu yapan milli görüÅŸ lideri Erbakan "Hepimiz kurallara itaat etmeliyiz" dedi. Erbakan, "Kongre yapılmasın dendi ancak yapıldı ve zarar gördü. Tavsiyelere dikkat edilmedi. Beraber hazırlanan liste gitmiÅŸ bambaÅŸka bir liste gelmiÅŸti. Bu da zarar getirdi" ifadelerini kullandı.








CHP'nin 'rahibe' afiÅŸini asanlar bulundu
Kırgız ve Özbekleri iftar birleştiriyor
Erdoğan: Diyarbakır cezaevi kapatılacak 





























