Haber Analiz
Ankara  
10 / 24 °C
Antalya  
21 / 32 °C
İstanbul  
17 / 23 °C
Ezan Vakitleri
Anket
Referandumda oyunuzun rengi ne olacak?
EVET
HAYIR
KARARSIZ
BOYKOT
Video Haber
Foto Galeri
Video Galeri
Çok Okunanlar
“Kargocu kız” DTP yöneticisi oldu
Doç. Bahriye Üçok suikastinin kilit ismi, 'Kargocu Kız' Gülay Calap, DTP'de Genel Başkan Yardımcısı oldu.
Cumartesi, 17 Ekim 2009 01:06


Öğretim Üyesi ve eski milletvekili Doçent Bahriye Üçok suikastinin kilit ismi, ''Kargocu Kız'' Gülay Calap, DTP'de Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Calap, 1990'da Üçok'a gönderilen bombalı paketi teslim alan kargo şirketinin çalışanıydı. Calap, DTP'de daha önce de Parti Meclisi üyesi olarak görev yaptı. Son kongrede de PM ve MYK'ya giren Calap, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı oldu.

Yıllarca karanlıkta kalan Üçok suikasti, 2000'de Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili soruşturma sırasında Ankara'da yakalanan ve "Kudüs komandoları' adlı grubun ifadeleri ile aydınlatıldı. "Tekin" kod adlı Ferhan Özmen'in parmak izi, Üçok'a gönderilen bombalı pakette tespit edilen parmak iziyle örtüştü.

SANIKLARI TEŞHİS EDEMEDİ
Umut Operasyonu'na ilişkin davada, sanıklar, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Üçok'un hayatına mal olan bombalı paket ise 6 Ekim 1990'da, İstanbul'da Ekspres Kargo'nun Perşembe Pazarı Şubesi'nden postalanmıştı. Paketi teslim alan isim ise Gülay Calap adlı kargo görevlisiydi.

İfadesinde paketi getirenlerin eşgallerini veren Calap, daha sonra kayıplara karıştı. Yıllar sonra, 16 Ocak 1994 günü ise, İzmir'de Türkiye Devrimci Halk Partisi İzmir sorumlusu olarak tutuklandı ve 12 yıl cezaevinde yattı.  Calap, Umut Operasyonu davasında hakim karşısına çıkarıldığında ise sanık sandalyesinde oturan kişileri ise teşhis edememişti.

Kaynak: Gazeteport