Genelkurmay'dan 'Çiçek'le yemeğe yalanlama
Genelkurmay Başkanlığı, Kurmay Albay Çiçek'in Karargahta öğlen yemeğine katıldığı iddialarını yalanladı.
Pazar, 15 Kasım 2009 12:16
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün serbest bırakılan Kurmay Albay Dursun Çiçek'in 10 Kasım'da Genelkurmay Karargahı'ndaki öğlen yemeğine katıldığına dair Taraf'ta çıkan haberi sert bir dille yalanladı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinden yapılan basın açıklamada Taraf Gazetesi'nin dünkü haberi şu sözlerle yalanlandı:
1- 10 Kasım 2009 günü Genelkurmay Başkanlığında düzenlenen öğle yemeğine Kuvvet Komutanlarıyla Jandarma Genel Komutanı katılmıştır.
2- Bunun dışında bu öğle yemeğine katılanlara ilişkin yapılan kasıtlı haberler yalandır.
3- Kasıtlı olarak yalan haber yapanlara ilişkin suç duyurusunda bulunulmuştur.
İkini kez tahliye edilen Kurmay Albay Çiçek, 10 Kasım törenlerinin ardından Karargah'ta, Genelkurmay Başkanı ve komutanlarla yemekte bir araya geldi.
GENELKURMAY'IN YALANLADIĞI TARAF HABERİ
'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı'nın altında imzası olan Albay Çiçek, Ergenekon savcılarına ifade vermesinin hemen öncesinde komutanlarla öğle yemeğinde buluştu. Genelkurmay Gelincik Salonu'ndaki yemeğe Orgeneral İlker Başbuğ ile birlikte dört kuvvet komutanı da katıldı.
YEMEKTE 1.5-2 SAAT KOMUTANLARLA SOHBET ETTİ
Çiçek yemeğe sonradan dahil oldu. Çiçek'ten kısa süre sonra, Genelkurmay İkinci Başkanı da salona geldi. Çiçek yemekte yaklaşık 1.5-2 saat komutanlarla sohbet etti.
DURSUN ÇİÇEK'İ KARARGAH'TAN UĞURLADILAR
İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası olan ve tutuklandıktan sonra ikinci kez tahliye edilen Albay Dursun Çiçek, 10 Kasım'da Genelkurmay Karargahı'nda Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay 2. Başkanı ve dört kuvvet komutanıyla birlikte yemek yedi.
Karargah'taki Gelincik Salonu'ndaki yemek, Anıtkabir'deki 10 Kasım törenlerinin ardından, öğlen saatlerinde başladı. Çiçek'in yakın çevresinden alınan bilgiyle göre, yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atilla Işık katıldı. Çiçek yemeğe, başladıktan bir saat sonra katıldı.''