Haber Analiz
Ankara  
10 / 24 °C
Antalya  
21 / 32 °C
İstanbul  
17 / 23 °C
Ezan Vakitleri
Anket
Referandumda oyunuzun rengi ne olacak?
EVET
HAYIR
KARARSIZ
BOYKOT
Video Haber
Foto Galeri
Video Galeri
Çok Okunanlar
AK Parti'den Danıştay'a sert tepki
AK Parti, Danıştay'ın katsayı kararına "Adaletsizliğe geri dönüldü" diye tepki gösterdi.
Perşembe, 26 Kasım 2009 10:38

Dünya Bülteni / Ankara

Danıştay'ın kararı AK Parti'de tepkiyle karşılandı. Parti ve Grup sözcüleri, Danıştay'a sert tepki gösterdi. Bekir Bozdağ, "Danıştay, anayasayı çiğnedi" derken Hüseyin Çelik, "Adaletsizliğe geri dönüldü" diye konuştu. İşte AK Parti kurmaylarının tepkileri :

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ : Karar hukuki değildir; hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Anayasa'ya ve 2547 sayılı YÖK Kanunu'na aykırıdır. YÖK Kanunu'nun 45'inci maddesi Danıştay yorumuna mahal bırakmayacak şekilde açıktır. Nitekim Danıştay, aynı konuyla ilgili 3 yıl önce verdiği kararda buna dikkat çekerek, 'Katsayı konusunda yetki YÖK'ündür' demiştir.

Yargı çifte standart uygulayamaz

Şimdi bu sürece Anayasa ve ilgili yasada herhangi bir değişiklik yapılmadığına göre Danıştay, şimdi bu karar değişikliğini nasıl izah edebilecek. Danıştay'ın bir önceki kararını yok sayması, Anayasa'yı çiğneyerek yerindelik denetimine soyunması ayrıca Anayasa'ya aykırıdır. Yargı çifte standart uygulayamaz. Yasa değişmediği halde, aynı konuyla ilgili birbirine tamamen ters iki karar tesis edemez.

ADALETSİZLİĞE GERİ DÖNÜLDÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ÇELİK : YÖK'ün aldığı kararla, bir adaletsizlik giderilmişti. Şimdi tekrar başa; yani adaletsizliğe dönüldü. Bu konuda karar verecek olan YÖK'tür. Danıştay eğer bilirkişi arıyorsa o da YÖK'tür. Çok yanlış bir karar.

Meslek liselerine yönelim artmıştı

YÖK'ün katsayı uygulamasını kaldırmasıyla birlikte meslek liselerine yönelim artmış; doluluk oranı yüzde 48'e çıkmıştı. Hatta 100'e yakın endüstri meslek lisesi öğrenci fazlalığından ikili öğretime dönmüştü. Bir taraftan iş dünyası ara eleman sıkıntısı çekiyor. Diğer taraftan böyle bir karar. Sanırım YÖK itiraz edecek. Bakalım bundan sonra ne olacak.