Afganistan'da 52 köy Taliban'dan alındı
Afganistan'da ordu kuvvetleri yaptıkları geniş çaplı operasyonda Taliban'ın kontrolünde bulunan 52 köyü ele geçirdi

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Afganistan'ın kuzeyindeki Takhar vilayetinde Afgan ordusu ve polisi geniş çaplı operasyon sürdürüyor. Operasyonda 52 köy Taliban'dan alınırken, 40 Taliban üyesi silahlarıyla birlikte Afgan ordusuna teslim oldu.
Afganistan savunma bakanlığınca yapılan açıklamada Afgan ordusu ve polisince ortak düzenlenen operasyonlar sırasından Takhar eyaleti Darkad ilçesinde 40 Taliban mensubunun silahlarıyla teslim oldukları, 9 Ocak’ta başlatılan geniş çaplı operasyonun bölge tamamen terör gruplarından temizleninceye kadar kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Açıklamada 20 Talibanın çatışmalar sırasında öldürüldüğü, 12 sinin de tutuklandığı kaydedilirken bölgedeki 52 köyün Taliban kontrolünden kurtarıldığı belirtildi. 3 aydır Taliban kontrolünde olan bölgenin kısa süre içinde tamamen Afgan güvenlik güçlerince temizleneceği vurgusu da yapıldı.
Öte yandan ülkenin güneyinde polis üniformalı bir grubun polis kontrol noktasına yaptığı saldırıda biri polis müdürü 4 güvenlik görevlisi öldürüldü.