1200 göçmen, Misrata'dan Bingazi'ye gidiyor
Yaklaşık 1200 Asyalı ve Afrikalı göçmen, kuşatma altındaki Misrata kentinden, muhaliflerin elindeki Bingazi'ye doğru gemiyle hareket etti.
Afrika
15.04.2011, 17:23 15.04.2011, 17:23

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Libya'da, haftalardır gıda ve su sıkıntısı nedeniyle kötü koşullarda bulunan yaklaşık 1200 Asyalı ve Afrikalı göçmen, kuşatma altındaki Misrata kentinden, muhaliflerin elindeki Bingazi'ye doğru gemiyle hareket etti.
Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Jemini Pandya, Reuters ajansına verdiği demeçte, Ionian Spirit adlı kiralık Yunan gemisinin, bombardımana rağmen 400 ton yardım malzemesini gece Misrata'ya boşalttığını, bu sabah erken saatlerde de 1200 kişiyle kentten ayrıldığını söyledi.
Pandya, gemideki göçmenlerin zayıf ve susuz kaldığını, çoğunun tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu ifade etti.
24
az bulutlu