banner39

Çad'da 3 günlük yasın ardından peçe yasağı geldi

Çad'da önceki gün meydana gelen saldırılarda 28 kişinin ölmesi üzerine 3 günlük yas ilan eden yönetim, güvenlik önlemi olarak ülkede yüzün örtülerek dolaşılmasını yasakladı

Afrika 18.06.2015, 12:13 18.06.2015, 12:57
Çad'da 3 günlük yasın ardından peçe yasağı geldi

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Çad Devlet Başkanı İdris Debi, başkent Ndjamena’da önceki gün düzenlenen saldırıların ardından 3 günlük yas ilan etti.

Çad Başbakanı Kalzebeu Pahimi, Ndjamena'da dini liderlerle buluştuğu bir toplantıda, terör olaylarına karşı her türlü önlemin alındığını belirterek artık herkesin yüzü açık dolaşması gerektiğini ifade etti.
Pahimi, yüzü tamamen kapatan her türlü aksesuar ve peçenin satışının da yasaklandığını, satışa sunulması halinde bunlara el koyulacağını ve malların yakılacağını vurguladı.

Başkentte önceki gün polis akademisinde 5 dakika arayla 2 bombanın patlaması sonucu 16'sı polis 19 kişinin, merkez karakoluna düzenlenen saldırıda ise 9 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Saldırılarda 57'si ağır 101 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, 3 intihar eylemcisinin düzenlediği saldırının Boko Haram tarafından planlandığını öne sürmüştü. 

Debi, ulusa sesleniş konuşmasında, Boko Haram örgütüne karşı düzenlenen operasyonlara katıldığı için Çad'ın hedef alındığına işaret etti. 

Bazı bölge ülkelerinin de desteğiyle ocaktan bu yana 5 bin askerle Boko Haram'a yönelik operasyonlar düzenleyen Çad'ın başkenti Ndjamena ilk kez bu kadar kanlı saldırılara sahne oldu. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan Nijerya’nın başkenti Abuja'da geçen hafta düzenlenen toplantıda Nijerya, Nijer, Çad, Kamerun ve Benin'in Boko Haram örgütüne karşı mücadele kapsamında, 8 bin 700 asker, polis ve sivilden oluşan Ortak Çok Uluslu Mücadele Gücü’nün (MNJTF) oluşturulduğu belirtilmişti.

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?