banner39

Güney Sudan liderinin oğlu Müslüman oldu

Babası Güney'in kuzeyden bağımsızlığını ilan etmesine öncülük ederken, oğlu Sudan’da Müslüman oldu

Afrika 11.07.2011, 14:51 11.07.2011, 18:07
Güney Sudan liderinin oğlu Müslüman oldu

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Güney Sudan referandum ile bağımsızlığını ilan ederken; devlet başkanının oğlu Müslüman oldu. Dünya’nın çiçeği burnunda devleti Güney Sudan’ın Hıristiyan Devlet Başkanı  Salva Kiir Mayardit’in oğlu John Mayardit, din değiştirerek Hıristiyanlık’tan İslam dinine geçtiğini açıkladı.

Sudan’da yayın yapan İntibaha gazetesinin haberine göre John Mayardit’in İslam dinini kabul etmesi Hartum’un büyük caminde düzenlenen bir törenle gerçekleşti. “Muhammed” ismini alan Kiir’in oğlu din değiştirmesinde politik bir durumun olmadığını söyleyerek Müslüman olmasının 9 Temmuz’a rastlamasının yalnızca bir tesadüf olduğunu söyledi.

Müslüman olmasında herhangi bir kişi ve grubun etkisi olmadığını söyleyen Muhammed, kendi iradesiyle Müslüman olduğunu söyleyerek tek arzusunun bütün Güney Sudanlılar için istediğini Çünkü İslam’ın bir barış dini olduğunu belirtti.

Güney Sudan Devlet başkanı Salva Kiir oğlunun Müslüman olması ile ilgili sorulara “Bizim daha önemli meselelerimiz var, Güney Sudan’ı inşa etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Güney Sudan 9 Temmuz’da Sudan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmişti.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?