'Libya, Irak olur' uyarısı
Bingazi'de devam eden suikast ve patlamalar Libya'nın geleceği konusunda endişeleri artırıyor

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Libya Ulusal Güçler İttifakı lideri Mahmud Cibril, ''Bingazi'deki suikast ve patlamaların devam etmesi halinde, Libya'nın yeni Irak veya Somali olacağı'' uyarısında bulundu.
Cibril, başkent Trablus'da düzenlediği basın toplantısında, bu suikast ve patlamaların Libya seçim sonuçlarını kabul etmeyen çevreler tarafından yapıldığını ileri sürdü.
Devrimin meyvelerini devşirmenin Libya halkının en tabii hakkı olduğunu söyleyen Cibril, Libya halkının siyasi seçkinlerden daha üst bir siyasi bilince sahip olduğunu belirtti.
Bingazi, Libya'daki halk ayaklanması sonrasında sık sık patlamalara sahne olurken, son olarak askeri istihbarat binasını hedef alan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
7 Temmuz'da yapılan genel seçimlerde 39 sandalye ile parlamentodaki en büyük grup olan Mahmud Cibril liderliğindeki Ulusal Güçler İttifakı, tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu sağlayamamıştı.
200 sandalyeli Libya Millet Meclisi'nde 120 sandalye bağımsız adaylara, geri kalanı ise siyasi partilere ayrılmış durumda.