Nijerya'da silahlı saldırılar: 38 ölü

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde düzenlenen saldırılarda, 38 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralandı.

Afrika 19.12.2021, 23:40
Nijerya'da silahlı saldırılar: 38 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kaduna eyaletinde düzenlenen saldırılarda, 38 kişi yaşamını yitirdi.

Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin, eyaletin Giwa bölgesine bağlı köylere saldırı düzenlediğini belirtti.

Aruwan, 38 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Çok sayıda evin kundaklandığını aktaran Aruwan, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ifade etti.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde bu araçların kullanımı yasaklanmıştı.

Bölgeler, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Kaduna eyaletinde geçen sene silahlı kişilerin düzenlediği saldırılarda 937 kişi hayatını kaybetmiş, 1972 kişi kaçırılmıştı.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?