banner39

Nijeryalı senatörler maaşların yüzde 50'sini bağışladı

Nijeryalı senatörler Koronavirüsle mücadele için maaşlarının yüzde 50'sini bağışladı.

Afrika 31.03.2020, 10:58 31.03.2020, 11:45
Nijeryalı senatörler maaşların yüzde 50'sini bağışladı

Nijerya Senatörleri, ülkede koronavirüs salgınıyla mücadele çabalarını desteklemek için maaşlarının yüzde 50'sini bağışladı.

Daily Trust daha önce, federal milletvekillerinin, bakanlar Mart 2020 maaşlarının yüzde 50'sini virüs mücadelesi için bağışladıktan sonra senatörlerinn de maaşlarını bağışlama baskısı altında olduğunu bildirmişti.

Senatonun vekil sözcüsü Senatör Godiya Akwashiki 30 Mart Pazartesi günü yaptığı açıklamada, üst yasama meclisinin pandemi ile mücadele konusundaki ulusal çabalarına destek içina bağış yapma kararı aldığını açıkladı. Yetkili, Mart ayından itibaren aylık katkısının Nijerya'nın ölümcül virüsten güvenli olduğu ilan edilene kadar sürdürüleceğini söyledi.

Godiya Akwashiki açıklamasında,“Senato ayrıca vatandaşlara, kendimizi, ailelerimizi ve ülkemizi COVID-19'a karşı korumanın en etkili yolu olarak kamu sağlığı yetkilileri tarafından açıklanan sosyal uzaklaştırma ve temel hijyen kurallarına uyma yönergelerine uymaya çağırıyor. Bu, tüm dünyada insanlığın zekasını ve direncini test eden küresel bir sıkıntı. Kararlı kalarak ve her birimiz sorumlu bir şekilde rollerini oynayarak, COVID-19 kısa bir süre önce tüm salgın hastalıklarda olduğu gibi tarihe itilecek, ”diye ekledi.

Kaynak: dailytrust

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?