11 Eylül davasında karar günü
11 Eylül saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla Almanya'da yargılanarak suçlu bulunan Fas vatandaşı Mutasaddık'ın cezasının bugün açıklanması bekleniyor.

Almanya'da yaşayan ve Kasım ayında, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren iki kişinin hesaplarını tutmaktan suçlu bulunan Mutasaddık'ın 15 yıl hapse mahkum edilebileceği belirtiliyor.
Bu kişilerin bir saldırı planladığından haberi olmadığını savunan Mutasaddık'ın avukatları şimdiden temyiz başvurusunda bulundu.
Başvurunun kabulü durumunda, 5 yıldır devam eden ve daha önce de iki kere temyize giden davanın daha da uzayabileceği tahmin ediliyor.
32 yaşında ve iki çocuk babası olan Münir el Mutasaddık 2001'in sonunda tutuklanmıştı.
2003'te de 11 Eylül saldırıları ile bağlantılı olarak hüküm giyen ilk kişi olarak 15 yıl hapis cezası almıştı.
Ancak yüksek mahkeme kararı bozdu ve yargılamanın yenilenmesini istedi.
Gerekçe olarak da, Amerika Birleşik Devletleri'nin, kendi gözetimindeki üst düzey El Kaide militanlarının mahkemede dinlenmesine izin vermemesi gösterildi.
2005 yılında saldırılara karışmaktan suçsuz bulunan Münir el Mutasaddık, bu kez de 'terörist' örgüte üye olmaktan suçlu bulundu ve 7 yıl hapse mahkum edildi.
Bu karar da daha sonra değiştirildi ve Mutasaddık'ın, aralarında 11 Eylül saldırılarının elebaşı olduğu belirtilen Muhammed Atta'nın da bulunduğu Hamburg merkezli bir şebekenin para transferlerini organize ettiği belirlendi.
Sonunda Kasım ayındaki duruşmada, Mutasaddık'ın saldırılarda rol aldığı ve desteklediğine karar verildi.
Alman yetkililer, cezasının kesinleşmesi durumunda Mutasaddık'ın Almanya'da hapis yattıktan sonra eşi ve çocuklarının bulunduğu Fas'a iade edileceğini belirtiyor.
BBC