2007 Pulitzer ödülleri açıklandı
2007 Pulitzer ödüllerinde Amarika'da yolsuzluk ve Çin'in ekonomik büyümesi konulu haberler ilk sırayı aldı

Amerikan basınının en prestijli ödülü olan Pulitzer'in sahipleri açıklandı. Bu yılın en büyük ödüllerini, Amerika'da yolsuzluk ve Çin'in ekonomik büyümesini konu alan haberler aldı.
Alabama eyaletinde yayınlanan Birmingham News gazetesinin muhabiri Brett Blackledge, eyaletteki devlet üniversitelerinde yolsuzluk iddialarını incelediği yazısıyla araştırmacı gazetecilik dalında Pulitzer ödülüne layık görüldü. Miami Herald gazetesinden Debbie Cenziper de, yerel imar müdürlüğündeki yolsuzluk haberinden dolayı yerel habercilik dalında ödülün sahibi oldu.
Her biri 10 bin dolar değerinde ödülün ikisi Wall Street Journal gazetesine gitti. Gazete, yatırımcılara yönelik hisse senetleri tercihleriyle ilgili skandala dair araştırmasıyla kamusal hizmet ödülünü aldı. Gazete çalışanları ise uluslar arası habercilik dalında ödülün sahibi oldu.
New York Times gazetesi muhabiri Andrea Elliot ise, Amerika'da göçmen bir imamın hayatını işlediği yazıyla Pulitzer'i aldı.
Haber fotoğrafçılığı dalında ödül, Associated Press haber ajansından Oded Balilty'e verildi. Ödül kazanan fotoğraf, Batı Şeria'da izinsiz yerleşim yerlerinin boşaltılması sırasında askerlere direnen bir İsrailli kadını konu alıyor.
Pulitzer ödülleri ilk olarak 19'ncu yüzyılda gazete sahibi Joseph Pulitzer tarafından verilmeye başlamıştı.
Kaynak: İHA