2030'da Müslümanlar öne geçecek

ABD'li SSCB uzmanı Paul Goble, Rusya'da 25 yıl sonra Müslüman nüfusun öne geçeceğini iddia etti.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
2030'da Müslümanlar öne geçecek

Goble, ilginç bir tespitte bulunarak Rusya'da 25 yıl sonra Müslüman nüfusun öne geçeceğini iddia etti.

Paul Goble, Rusya'nın bu tarihten sonra Müslüman bir devlete dönüşebileceğini ileri sürdü. Amerikanı Sesi Radyosu'nda yer alan açıklamasında Goble, Rus nüfusunun giderek azaldığını ve buna karşılık ülkedeki Müslüman nüfusunun ise istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini hatırlatarak, Müslümanlığı seçen Rus nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 25 yıl sonra bu ülkede dengelerin değişeceğine işaret etti.

Goble, Rusya'nın şimdiden Avrupa'da en çok Müslüman halkın yaşadığı Hıristiyan bir ülke konumunda olduğunu ve 2030 yılına kadar Rusya'daki Müslüman nüfusunun, Rus nüfusunu katlayacağını kaydetti. SSCB uzmanı, Rusya'da her yıl 1,5 ile 2 milyon dolayında kadının çocuk aldırttığını, toplumda çok çocuklu aile anlayışının ilgi görmediğini ve bunun yanında aile yapısının giderek tehlike sinyalleri verdiğine işaret etti.

RUSLAR HER YIL 700 BiN AZALIYOR

Rusya'da yerli Müslüman sayısının dışarıdan gelenlerle birlikte 30 milyona yaklaştığı belirtiliyor. Ülkede 1991 yılında 300 olduğu belirtilen cami sayısı ise şu anda 8 bin. 140 milyonluk Rus nüfusu her yıl 700 bin azalıyor.

Bugün

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?