banner39

3 gazeteye Ergenekon soruşturması

Ergenekon soruşturmasında yayın yasağına uymadıkları gerekçesiyle üç gazete hakkında inceleme başlatıldı.

Arşiv 24.03.2008, 13:40 24.03.2008, 14:46
3 gazeteye Ergenekon soruşturması


Star, Taraf ve Yeni Şafak gazeteleri hakkında, Ergenekon soruşturmasına ilişkin haberler vererek, bu konudaki yayın yasağına uymadıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Sekiz ay önce Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombaları üzerine başlatılan soruşturmada, daha sonra aralarında emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ismi tutuklayan mahkeme, soruşturmayla ilgili "yayın yasağı" koymuştu.

Yayın yasağı, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu sürpriz tutuklamalar sırasında tekrar hatırlatılmıştı.

Aralarında İlhan Selçuk'un da bulunduğu son gözaltılar ve tutuklamalar sırasında yaptıkları haberler nedeniyle Star, Taraf ve Yeni Şafak gazetelerine, "yayın yasağına uymadıkları" gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

Kaynak: NTV

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?