banner39

ABD devriyesine saldırı: 9 ABD'li öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde Amerikan ordusuna ait bir devriyeyi hedef alan saldırıda 9 Amerikan askeri öldü.

Arşiv 24.04.2007, 10:01 24.04.2007, 13:59
ABD devriyesine saldırı: 9 ABD'li öldü

 Saldırı, son 16 ay içerisinde Amerikan güçlerine yönelik düzenlenen en kanlı saldırı olurken patlamada 15 kişi de yaralandı.

Diyala eyaletinde dün meydana gelen bu saldırı ile birlikte Nisan ayı içerisinde ölen Amerikan askerlerinin sayısı 70'e yükseldi. Bundan önce Amerikan askerlerini hedef alan en son kanlı saldırı 1 Aralık 2005'te Felluce'de gerçekleşmiş ve bu saldırıda 10 asker ölmüş, 11 asker yaralanmıştı.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada Diyala eyaletindeki Muktatiye kentinde aynı gün meydana gelen diğer bir saldırıda da 1 Amerikan askerinin öldüğü belirtildi. Bu son ölümlerle birlikte Irak'ın 2003'teki işgalinden bu yana ölen ABD askerlerinin sayısı 3 bin 330'a yükseldi.

Basra'da da bir İngiliz askerinin öldüğü ve Irak'ta ölen İngiliz askerlerinin sayısı 145'e yükseldi.

Irak'ın Diyala eyaleti, Sünni direnişin en yoğun olduğu bölgelerden biri konumunda bulunuyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?