banner39

Ahmedinejad meydan okudu

BM Güvenlik Kurulu’nun İran’a yaptırım kararına İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın verdiği cevap bugünkü Arap gazetelerindeki en önemli haberlerden biri.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
Ahmedinejad meydan okudu

25 Aralık 2006 Pazartesi

 

Dünya Bülteni Haber Merkezi

 

 

 

Mekke’de 18 bin kasap bıçaklarını biledi

 

Eş-Şarku’l-Evsat gazetesinin bugünkü sayısında bu yıl hacda kurban kesecek kasaplar ve kurbanlıklarla ilgili bir haber yer alıyor.

 

“Suudi Arabistan: 18 bin kasap 700 bin kurban kesmek için bıçaklarını hazırladı” başlığıyla verilen haberde, kesilecek kurbanların toplam değerinin 240 milyon riyal olduğu belirtiliyor.

 

Haberde, kurban kesme işleminin İslam Kalkınma Bankası’nın organizesinde gerçekleştirildiği bildiriliyor.

 

Eş-Şarku’l-Evsat’ın haberinde ayrıca Sudan, Uruguay, Avustralya ve Romanya’dan ithal edilen 500 bin baş kurbanlık hayvanın dün Cidde Limanı’na ulaştığı kaydediliyor.

 

Suudi Arabistan El-Vatan gazetesinde bugün yer alan bir haberde de, Suudi Arabistan vatandaşlarına meslek edindirme projesi çerçevesinde bu yıl Mina’da Suudi Arabistan vatandaşı 65 gencin kurban kesme yerlerinde 85 gencin ise berber dükkanlarında çalışacağını yazıyor.

 

Haberde, Mina’daki 70 berber dükkanının iki günlük gelirinin yaklaşık 500 bin riyal olduğu bildiriliyor.

 

 

Olmert-Abbas görüşmesi

 

Bugünkü Arap gazetelerinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le yaptığı görüşmeyle igili haberler ve yorumlar yer alıyor.

 

Eş-Şarku’l Evsat gazetesinin haberinde, İsrail başbakanlık binasında ilk kez Filistin bayrağının çekildiği ve İsrail Hükümeti’nin iki gün içerisinde toplanarak iyi niyet göstergesi olarak Filistinli esirlerden bir kısmını serbest bırakma konusunu ele alacağı yazıyor.

 

Haberde ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz’in Reuters’e yaptığı açıklamada Mervan El-Berguthi’nin serbest bırakılacağını söylediği fakat İsrail gazetelerinde bunu teyit eden veya yalanlayan hiç bir haberi yer almadığı kaydediliyor.

 

Haberde, Filistin Hükümeti’nin ise İsrail’in ayak oyunlarına karşı uyardığı ve İsrail’in Filistinlilere basit bir takım kolaylıklar sağlama karşılığında vakit kazanma politikası güttüğünü belirttiği yazıyor.

 

Londra’da yayınlanan El-Hayat gazetesinin haberinde ise, Olmert-Abbas görüşmesi öncesinde İsrail Hükümeti’nin oybirliğiyle Filistinlilerin hakkı olan 100 milyon doları serbest bırakma kararı aldığı belirtiliyor.

 

Haberde, Hamas Hareketi’nin Mısır’a bir mesaj göndererek İsrail’in Kurban Bayramı öncesi sayıları 270’i bulan kadın ve çocukları serbest bırakmasını istediği bildiriliyor.

 

 

Ahmedinejad meydan okudu

 

BM Güvenlik Kurulu’nun İran’a yaptırım kararına İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın verdiği cevap bugünkü Arap gazetelerindeki en önemli haberlerden biri.

 

Suudi Arabistan Er-Riyad gazetesinin konuyla ilgili haberinin başlığı: “Ahmedinejad Güvenlik Kurulu’na yüklendi: İran halkı zarar görmeyecek, cezalandırma kararını çıkaranlar ‘saçma adımlarına’ pişiman olacaklar”.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan El-Beyan gazetesi ise, “İran Batı’yı pişman olmakla tehdit etti ve uranyum zenginleştirmeyi hızlandırdı” diyor.

 

El-Beyan’ın haberinde, Tahran’ın BM Güvenlik Kurulu’nun 1737 sayılı kararına meydan okuduğu ve Ahmedinejad’ın Batı’yı İran’ı nükleer bir devlet olarak kabul etmeye çağırdığı belirtiliyor.

 

Birleşik Arap Emirlikleri El-Halic gazetesi konuyla ilgili haberin başlığında, “İran 3000 uranyum zenginleştirme santrifüjüyla meydan okudu” diyor.

 

Haberde, İran’ın nükleer dosyasıyla ilgili başmüzakerecisi Ali Laricani’nin, Keyhan gazetesine yaptığı açıklamada, İran’ın 3 bin uranyum senginleştirme santrifüjünü yerleştirmeye başlayacağını söylediği yazıyor.

 

İran’da yayınlanan El-Vifak gazetesinin “Ahmedinejad: Batı saçma adımına er ya da geç pişman olacak” başlığıyla verdiği haberde de, İran Cumhurbaşkanı’nın İran halkının Güvenlik Kurulu’nun bu kararından hiç bir kaygı duymadığını söylediği belirtiliyor.

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?