banner39

Amerikan ordusu büyük bir savaşa hazır değil

Yapılan bir anket çalışmasına göre emekli veya değil ABD ordu mensuplarının büyük bir çoğunluğu Irak savaşında ABD ordusunun tehlikeli bir şekilde 'inceldiği' görüşünde.

Arşiv 21.02.2008, 14:57 21.02.2008, 17:11
Amerikan ordusu büyük bir savaşa hazır değil

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Amerikan silahlı kuvvetlerinden emekli veya halen görevde bulunan subayların yüzde 90'ına göre Irak savaşı ABD ordusunu çok zayıflattı.

New American Security (Yeni Amerikan Güvenliği) düşünce kuruluşu ve ünlü Foreign Policy  dergisinin ortaklaşa düzenlediği anket sonuçlarına göre, ABD ordu mensupları ABD'nin şu anda başka bir büyük savaşa başlayamayacağını düşünüyor.

Anket çalışmasına 3 bin 400'den fazla halen görevde bulunan veya emekli ordu mensubu katıldı. Katılanların yüzde 90'ı emekli subay. Çoğunun savaş tecrübesi var. Bunların yüzde 10'u Irak veya Afganistan'da görev yaptı.

Anket sonuçları, Amerikan kamuoyunun endişelerini yansıtıyor. Ancak ABD ordusunun en üst düzey yetkilileri hala Irak ve Afganistan'ta askerlerin daha uzun süre kalacağını söylüyor.

Katılımcılardan yüzde 88'i Amerikan ordusunun Irak savaşı ile tehlikeli bir şekilde zayıfladığı görüşünde. Yüzde 60'a göre ise ordu beş sene öncesine göre daha zayıf. Buna karşılık yüzde 25 beş sene öncesine göre ordunun daha güçlü olduğunu iddia ederken, yüzde 15 değişen bir şey yok görüşünde.

ABD'de uygulanan vahşi sorgulama teknikleri hakkında ise ankete katılanların yüzde 53'ü bunu kabul edilemez buldu.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?