Apo'nun yakalanışına kepenkli tepki
PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'nın yakalanışının 9'ncu yıldönümü nedeniyle kepenk kapatma eylemleri yapıldı.

1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'nın yakalanışının 9'ncu yıldönümü nedeniyle kepenk kapatma eylemleri yapıldı.
PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'nın yakalanışının 9'uncu yıldönümü nedeniyle Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçe merkezlerinde sessiz bekleyiş sürüyor.
1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen çetebaşı Abdullah Öcalan'nın yakalanışının 9'ncu yıldönümü nedeniyle kepenk kapatma eylemleri yapıldı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bu sabah saatlerinde fırın ve eczaneler dışında yaklaşık 4 bin işyerinin kepenklerinin kapalı olduğu gözlendi. Kepenk eylemine Şemdinli İlçesi'nde de çok sayıda esnaf katıldı.
Hakkari'de ise çok az sayıda esnafın kepenk kapattığı gözlendi. Polis, 15 Şubat nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde alarma geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte adeta kuş uçurtmazken, olası bir olaya karşılık her türlü önlem alındığı belirtildi. Kentin giriş ve çıkışına kontrol noktaları kuruldu. Kontrol noktalarında geçiş yapan araçlar da didik didik aranıyor.
Kaynak: Hürriyet