banner39

Başsavcı kararı açıkladı: 40 vekile yasak gelecek

Davadan Cumhurbaşkanı Gül'ün etkilenmeyeceğini belirten Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, 40 vekile yasak geleceğini söyledi.

Arşiv 30.03.2008, 11:39 31.03.2008, 08:33
Başsavcı kararı açıkladı: 40 vekile yasak gelecek


Siyaset yasağının Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na engel olmayacağını belirten Başsavcı Yalçınkaya'ya göre, en az 40 milletvekiline de yasak gelecek.

AK Partiye açtığı kapatma davasından sonra ilk kez konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, gerekçe olarak hükümetin başörtüsüne özgürlük getiren düzenlemesini gösterdi.

Referans gazetesi ile yaptığı 1 saat 15 dakikalık 'Off-the record' söyleşide Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyasal simge de olsa başörtüsü yasaklanamaz' çıkışının ardından 17 Ocak'ta yaptığı uyarının ciddiye alınmadığını iddia etti. 'Dikkate alınsaydı bu dava açılmazdı' dedi. Başsavcı, söz konusu açıklamasında, 'Türban düzenlemesi yapmanın müeyyidesi bellidir' demişti.

YASAK GÜL'Ü ETKİLEMEZ

Yargı süreci devam eden davanın sonucuna ilişkin öngörülerde de bulunan Yalçınkaya'ya göre, siyaset yasağı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nı etkilemeyecek. En az 40 milletvekiline de yasak geleceğini öne süren Yalçınkaya'nın ifadeleri şöyle:

'... Bu çerçevede özellikle raportörün, raporunda belirttiği iddia edildiği gibi, bazı gazete haberlerine, ilgili şahıslar daha sonra tekzip göndermiş ya da kendilerini bir şekilde aklamışlarsa, bunlar da kanıtlanabilirse, bu yasağı mahkeme düşürebilecek. Ama en az 40 milletvekilinin (eski-yeni) bu kapsama girmesi zor görünüyor.

Kaynak: Referans

 

Yorumlar (6)
esma babaoğlu 15 yıl önce
Kalpleri gibi sıfatları da benzeyen iki kişi var onlar kim biliyor musunuz? Biri Doğu Perinçek biri de ise Yargıtay baş savcısı bir birlerine kardeş kadar benziyorlar. üstelik aynı amaca hizmet ediyorlar kolay değil bunlarla uğraşmak.
Şakir 15 yıl önce
Önce idam edin sonra yargılarsınız.
Anlaşılan önce ceza tesbit edilmiş sonra da
suç ihdas edilmiş.
yusuf efe 15 yıl önce
bu davanın hiçbir demokratik açılımı yoktur. anayasamızda siyasi partiler, demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olarak belirtilmişse hiçbir siyasi partinin kapatılması taraftarı olamayız. %47 gibi bir çoğunluğun desteklediği partiyi kapatmaya çalışmak da önyargıların neticesidir. nitekim iddianameye göz atıldıgında görülecektir ki, iddianame öznel yargılarla doludur. bununla birlikte toplumsal konuların meclis içinde çözümlenmesi gerekir. demokrasinin gereği budur. yasama sürecine yargı tarafından müdahale edilmesi, güçler ayrılığı kuramına aykırılık taşımaktadır. anayasa da...kapatılma davasının ise yalnızca dini özgürlük(laiklik) alanında atılan türban mevzusundan sonra açılması ise, hukuk adamının mesleki niteliğiyle uyuşmayacak niteliktedir. hülasa kelam bir MHP'li olarak bu davayı, demokratik ve hukuki bulmuyorum. saygılarımla...
semi 15 yıl önce
Allah bildigi gibi yapsin, islah etsin, bu da Allah'dan korktugum icin soyliyebildigim en maximum sey!!!!
semi 15 yıl önce
..bisey soyliyemedigi icin cok fena oluyor insan yaaa... kardesimin dedigi gibi Allah'a siginiyoruz...
hamide 15 yıl önce
seçimlerden önce herkes başörtüsü yasağını seçim beyannamelerine koymuştu şimdi iktidar partisi halka verdiği sözü yerine getirmesinden daha doğal ne olabilir.
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?