banner39

BM'den Batı Şeria'ya 'duvar bürosu'

İsrail ve ABD'nin karşı çıkmasına rağmen, BM, İsrail’in Batı Şeria’da inşa ettiği duvarın Filistinlilere zararını ölçecek bir büronun kurulmasını onayladı.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
BM'den Batı Şeria'ya 'duvar bürosu'

BM Genel Kurulu’ndaki oylamada büronun kurulması 7’ye karşı 162 oyla kabul edildi. Viyana’da kurulacak olan büro, Filistinlilerin duvar inşaatından kaynaklanan zararlarını inceleyerek kayda geçirecek.

Filistin’in BM’deki temsilcisi Riyad Mansur, duvar inşaatı sırasında filistinlilerinin tarlalarına ve evlerine el konulduğunu, binlerce Filistinli’nin yurtlarından olduğunu ve halkın hareket özgürlüğünü kısıtladığını belirtti.

İsrail, Filistinli intihar komandolarının Batı Şeria’dan İsrail’e geçişini önlemek bahanesiyle 2002’de 700 kilometre boyunca uzanan duvarın inşaatına başlamıştı. 2 yıl önce de Uluslararası Adalet Divanı, duvarın yasadışı olduğu yönünde bir karar almıştı.

BM bürosuna, İsrail ve ABD karşı çıkıyor.

NTV

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?