Bülent Ersoy `askerlik`davasından beraat etti

Ersoy bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan 'halkı askerlikten soğutmak' davasından beraat etti

Arşiv 18.12.2008, 20:19 18.12.2008, 20:19
Bülent Ersoy `askerlik`davasından beraat etti

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Bir televizyon programında yaptığı konuşmalar sebebiyle 'Halkı askerlikten soğuttuğu' gerekçesiyle hakkında dava açılan Türk Sanat müziği sanatçısı Bülent Ersoy beraat etti. Davayı sonuçlandıran mahkeme Ersoy'un suç kastının bulunmadığını, sözlerinin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğine hükmetti.

Ersoy hakkında, bir televizyon kanalında söylediği "Eğer çocuk doğurmuş olsaydım askere göndermezdim. ...birileri masa başında 'Sen bunu yapacaksın, o da bunu yapacak' diyecek, ben de doğurduğum çocuğu toprağa vereceğim. Var mı böyle bir şey?" sözleri nedeniyle "halkı askerlikten soğutma" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Ersoy'un 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Ersoy, Bakırköy Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede suçsuzluğunu kanıtlamak için tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığını açıklamıştı

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?