banner39

Doğan Paşa'nın 28 Şubat itirafı

Batı Çalışma Grubu'nun kurucusu emekli Org. Çetin Doğan, 28 Şubat'ta seçimle iş başına gelemeyeceğini bilen sivillerden bilgi desteği gördüklerini açıkladı.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
Doğan Paşa'nın 28 Şubat itirafı

Aktüel dergisine konuşan Doğan, 28 Şubat sürecinde hatalar yapılmış olabileceğini belirterek "O dönemde seçimle iktidara gelemeyen ya da gelemeyecek bazı siviller dosyayı koltuğunun altına koyup Genelkurmay'ın kapısını çalıyordu. Askerin etrafında askerden çok siviller geziyordu." diye konuştu.

28 Şubat Süreci'nde yaptıklarının hala arkasında olduğunu belirten Doğan, yaptıkları şeylerin hukuka uygun olduğunu öne sürdü.

Brifingleri ile ünlü 28 Şubat sürecinde gazetecileri etkilemek için özel jest ve mimik kullandığını anlatan Doğan Paşa, bu konuda ise şunları söylüyor:
"O dönemde Genelkurmay'da brifing vermek için gazetecileri toplamışız. Havayı rahatlamak, samimi bir ortama sokmak için kaşlarımı mahsustan çattım. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma görevi sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değil bütün yurttaşlarnı ortak görevidir.' dedim. Ertesi gün birçok gazeteci bize hak verdiğini gösterir şekilde 'Demorkart olmak için ille de sivil elbise giymek gerekmiyormuş' diye yazdı."

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün muhafazakar bir kişiliği olduğunu anlatarak, "Beraber görev yaptığım dönemden biliyorum. Ama onu hiçbir zaman bir tarikat ya da cemaatle aynı kefeye koymam. Yönetim anlayışıyla ülkenin laik yapısından hangisinin ağır bastığı yönünde bir problemi, duruşunda bir zaafı vardır, o kadar. Ama AKP'lilerle özel bir iletişim içinde olduğunu sanmıyorum." dedi.

Zaman

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?