Egeli İhracatcılar üniversiteli olacak
Ege İhracatcı Birlikleri, sektörde yaşanılan nitelikli elaman sorununa çözüm bulmak amacıyla Celal Bayar Üniversitesi ile yeni bir proje hazırladı

İhracat sektörüne nitelikli eleman yetiştirilmesi için üniversiteler ile projeler yürüten ve üniversitelere destek sağlayan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Celal Bayar Üniversitesi ile yeni bir projeye daha imza attı.
Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim görevlilerinden Doç.Dr. Meltem Onay Özkaya'nın girişimleri sonucu son sınıf öğrencilerine, "Dış Ticarete İlişkin Uygulamalar ve Dış Ticaretle İlgili Kurum ve Kuruluşlar Hakkında Bilgiler" isimli dersi bu yıl Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulları başkanları ve üyeleri ile uzman personeli tarafından veriliyor.
Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, uzmanlarca verilen derslerin teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirterek küreselleşen dünyada bilginin çok değerli olduğunu, ihracat sektöründe çalışacak kişilerin eğitiminin bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.
Üniversitelerden mezun olduktan sonra iş dünyasına atılan gençlerin pratik eksikliği nedeniyle işe ilk başladıkları dönemde zorluklar yaşadıklarını anlatan Alper, "Bu sorunu aşmak için üniversitelerin ihracat sektörüne eleman yetiştiren bölümleri ile iş birliğimizi artırmak istiyoruz. Bu amaçla Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü son sınıf öğrencilerine bir dönem derslerini dış ticaret konusunda uzman personelimiz verecek" dedi.
Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencilerine, Eğitim Programı'nın ilk gününde Ege İhracatçı Birlikleri seminer salonunda ihracatın önemli yapı taşlarından olan İhracatçı Birlikleri'nin tanıtımı kapsamında "İhracatçı Birlikleri'nin Fonksiyon, Görev ve Hizmetleri" hakkında bilgi verildi.
Son haftaki derste globalleşen, hızla değişen ve gittikçe zorlu şartlara bürünen dünya ticareti içerisinde mal ve hizmetlerin pazarlanmasında fuarlara katılımın önemi ve yurt dışındaki fuarlara hazırlanan firmaların dikkate alması gerekli hususlar ile yurt dışı fuar katılımlarına verilen devlet destekleri konularında bilgi veriliyor.
Her hafta Perşembe günleri verilecek derste; eğitimin teorik kısmında; "Dış Ticaret Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları", "İGEME ve Uluslararası Kuruluşların Tanıtımı", "Gümrükte İhracat ve İthalat İşlemleri" anlatılacak.
Önümüzdeki sene dış ticaret sektöründe çalışmak üzere iş arayacak son sınıf öğrencilerine yönelik verilen eğitimin pratiğe yönelik bölümünde ise; başta EİB Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu olmak üzere ilgili sektörlerdeki uzman üyeler sektörel bazda bilgilendirmelerde bulunacak ve deneyimlerini öğrencilere aktaracaklar.
Kaynak: İHA