Ek askerlerin bir bölümü Irakta
ABD Başkanı George Bushun geçen hafta açıkladığı yeni Irak stratejisinin en önemli unsurunu oluşturan takviye askerlerin ilk bölümü Bağdata ulaştı.
Arşiv
06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31

Bağdatta konuşlandırılacak 17 bin 500 askerden 4 bini, Irakın başkentine vardı. Yeni plana göre başkent Bağdattaki operasyonların önümüzdeki hafta başlaması ve yaklaşık 7 ay sürmesi bekleniyor.
Iraktaki ABD birliklerinin komutanı General George Casey ile bazı ABDli yetkililer ise, planın hemen sonuç vermeyeceği uyarısında bulunuyor. Casey, yaza kadar da somut bir sonuç beklemediğini söyledi.
Bağdattaki siyasi kaynaklara göre ise yeni güvenlik planı da saldırıları sona erdirmede başarısız olursa, Maliki hükümeti devrilebilir.
Iraktaki yeni stareteji uyarınca, bu ülkeye toplam 21 bin 500 ABD askeri gönderilecek. Bunların 17 bin 500ü başkent Bağdatta, kalanları da Sünni direnişinin kalesi El Anbar eyaletinde konuşlandırılacak.