banner39

Ekonomide hedef yüzde 4

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Enflasyonu aşağılara çekmekte son derece kararlı olduklarını belirterek, 2007 hedefinin yüzde 4 olduğunu açıkladı.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
Ekonomide hedef yüzde 4

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu daha aşağılara çekmekte son derece kararlı olduklarını belirterek, ''2007 hedefimiz açık ve net. İnşallah belirlenen hedef yüzde 4. 2007'nin seçim yılı olması bunu değiştirmeyecektir. Bunu da açıkça söylüyorum'' dedi.

İTO'nun kuruluşunun 125'inci yıl dönümü dolayısıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Erdoğan, konuşmasına, bugüne kadar Türkiye'nin kalkınmasında emeği geçmiş, katkısı olmuş tüm iş adamlarını saygı ve şükranla, ebediyete intikal etmiş olanları da rahmetle anarak başladı.

 İTO'nun 125 yıl boyunca hem İstanbul'a hem Türkiye'ye çok değerli kazanımlar sağladığını ifade eden Erdoğan, özellikle cumhuriyetin kuruluş aşamasında ve sonrasındaki ekonomik mücadelede, İTO'nun önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Erdoğan, ''İTO'nun kurumsal hafızası ve birikimi geçmişi değerlendirmemize yardımcı olduğu kadar geleceği şekillendirmemize de yol gösterici olacaktır'' dedi. İstanbul'un ticaret hacmiyle hem Türkiye'de, hem bölgesinde, hem de dünya genelinde çok özel bir yeri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bu nedenle ekonomik politikalarının oluşmasında İTO gibi kuruluşların görüş, öneri ve eleştirilerini son derece önemsediklerini anlattı.

EKONOMİYİ DOĞRU DEĞERLENDİRMEK

Erdoğan, ''iktidara geldiklerinde insan merkezli bir ekonomik politika uygulayacaklarını, reel sektörle sürekli iletişim içinde olacaklarını, çarşı pazarın nabzını tutacaklarını'' söylediklerini anımsatarak, ekonomiyi doğru değerlendirebilmek için üretimin ve ticaretin içinde fiilen yer almanın kendisine göre önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, ''Hayatında hiçbir riske girmemiş, İstanbul'da Mahmutpaşa'nın, Merter'in, Tahtakale'nin, Ankara'da Ulus'un, Siteler'in, OSTİM'in, ticaret merkezlerinin, OSB'lerin havasını solumamış olanların ekonomi politikalarına tek başlarına yön vermeleri son derece yanlıştır'' diye konuştu.

Erdoğan'ın bu sözleri katılımcılarca alkışlandı. Geçmişte sık sık yaşanan krizlerin, dalgalanmaların, ekonomik sorunların altında yatan temel nedenin bu olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, ''Steril bir ortamda büyüyen, sıcak paralarla tatlı karlar elde eden, sırça köşklerinden ülke yönetimine talip olanların bu ülkeye ne kazandırdıklarını, ne kaybettirdiklerini bütün herkes biliyor. O talihsiz yıllardan gereğinden fazla konuşarak gelecek hedeflerimizi gölgelemek istemiyorum'' dedi.

''BU YARIŞIN SONU YOK''

Nereden nereye gelindiğinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Erdoğan, elde edilen hiçbir seviyeyi asla son nokta olarak görmediklerini vurguladı. Erdoğan, ''Aldığımız hiçbir mesafeyle yetinmeyi de düşünmüyoruz. Çünkü bu yarışın sonu yoktur'' diye konuştu.

Türkiye'de demokrasi ne kadar güçlenirse toplumun da o kadar güçleneceğini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, hukuk devletinin ülkenin geleceği için en büyük yatırım olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, her an, her dakika reel sektörün, sanayinin, ticaretin, sokağın ve çarşı pazarın taleplerine kulak verdiklerini, politikalarını buna göre belirleme gayreti içinde olduklarını dile getirerek, son 4 yılda tarihi başarılar elde ettiklerini ifade etti.

''ENFLASYONDAKİ BAŞARIMIZI GÖLGELEMEK İSTEYENLER VAR''

Yüzde 30'lar seviyesinden aldıkları enflasyonu 35 yıl sonra ilk kez tek haneli oranlara kadar çektiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Maalesef bugün hala enflasyonda elde ettiğimiz başarıyı görmezden gelenler, bunu gölgelemek isteyenler var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ekmek fiyatlarına da değinerek, kendileri göreve geldikten sonra, yıllar itibarıyla ekmekteki fiyat artışının yüzde 2'lere kadar gerilediğini kaydetti. Erdoğan, ''Geçmişte yıldan yıla çok yüksek artan ürün oranları bugün artık çok küçük oranlarda artıyor'' diye konuştu.

Enflasyonu daha aşağılara çekmekte son derece kararlı olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''2006'da küresel bazı etkiler yüzünden hedefin bir miktar üzerine çıktık. 2007 hedefimiz açık ve net.

 İnşallah belirlenen hedef yüzde 4. Esneme payı yüzde 6'ya çıkıyor. Biz hedefi net olarak ortaya koyduk. Bu hedefi tutturmanın gayreti içinde olacağız. Bunda kararlıyız. 2007'nin seçim yılı olması da bu durumu değiştirmeyecektir. Bunu da açıkça söylüyorum.''

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?