banner39

Erdoğan: Kapatma, milli iradeye tavırdır

ASKON Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, Kapatma davasının, milli iradeye karşı bir tavır olduğunu söyledi.

Arşiv 29.03.2008, 11:47 29.03.2008, 15:03
Erdoğan: Kapatma, milli iradeye tavırdır


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Kapatma davası, milli iradeye karşı bir tavırdır' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 5. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Parti kapatma ile ilgili düşüncelerini bir kez daha ortaya koydu. Erdoğan, 'Kapatma davası, milli iradeye karşı bir tavırdır' dedi.

Başbakan Erdoğan özetle şunları söyledi:

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz. Hangi badireleri atlattığını, hangi bedelleri ödediğini ve bu arada neler kaybettiğini çok iyi biliyoruz. Ekonomik kalkınma için çözüm üreten, çağdaş bir dünyayla bütünleşme için nelere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İş adamları olarak sizler de bunu çok iyi biliyorsunuz.

Beş buçuk yıllık iktidarımzı süresince iki kavramı çok kullandık. "İstikrar ve güven." Türkiye ekonomisinin bu noktaya istikrar ve güvenle geldiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin siyaseti için, ekonomisi için, istikrarı ve güveni için nelere ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Türkiye'de küresel sermaye ile birlikte gelen para 22 milyar dolar. Reel sektörü konuşur, finans sektörünü yok sayarsanız bunun bir anlamı olmaz. Aynı şekilde finans sektörünü konuşup, reel sektörü de yok sayamayız. Eskiden sadece tarım ihracatımız vardı şimi sanayi de var. İhracatımızın bir numaralı kalemi otomotiv sektörü.

Bizler bu süreç içerisinde, mevcut faiz oranını benimsemiş bir iktidar değiliz. Biz iktidara geldiğimizde devletin borçlanma oranı yüzde 63,4'tü şimdi yüzde 17. Bunu görmezden gelemeyiz.

HER AİLE EN AZ 3 ÇOCUKLU OLMALI

Bizim dönemimizde işsizlik artmamıştır. Aksine geçtiğimiz yıla kadar 2 buçuk milyon kişiye istihdam alanı açtık.

Türki'ye de Türk ailesi en az 3 çocuğa sahip olmalı. Yani aile 5 olmalı. Buradan ekonomistlere sesleniyorum. Türkiye'de her aile en az 3 çocuğa sahip olmazsa Türkiye gelecekte Batı'nın şimdi olduğu gibi olur. Sene 2007 Türki'ye Batı gibi ağlamaya başlar. Ben ülkemi seviyorum ve kim ne derse desin nüfusumuzun artmasından yanayım. En az 3 çocuk nüfusu diri tutar.

Türkiye ekonomode sıfırı tükettiğinden sonra dünyanın en büyük 17. Ekonomisi haline geldi. Avrupa'da da 5. büyük ekonomi olduk. Peki Türkiye bu noktaya geldi. İmtiyazı millete veren bir iktidar olduğumuz için bu noktaya geldik. Yatırımcılara göre Türkiye umut veriyor.

GERİ ADIM ATMAK YOK

Siyasi partilerin kapatılamsı anlayışı milli iradeye karşı tavırdır. Malesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bu nokyata gelinmiştir. Biz gelince "germeyin." Erdoğan olarak bir yanlışm varsa söylenir ben de o yanlıştan geri adım atmayı kabul ederim. Ortada somut bir şey olmadan 'geri adım atmak' niye? Bir siyasi zihniyetin yanlısı medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. Bu kadar açık söylüyorum. Germeyelim diye diye söylüyorsunuz. Her taraftan size serbest bize sus. Yok öyle şey. Kimse bize laiklik konusunda bir olumsuzluk yaftası yapıştıramaz. Demokrasi konusunda yanlışlık yaftası yapıştıramaz.

UYSAL KOYUN DEĞİLİM

Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum. Yumuşak başlı isem uysal koyun değilim. Laiklik konusunda kimse bize bir olumsuzluk yaftası yapıştıramaz. Bakın tartışmalara rağmen piyasalar hala diri.

Türkiye'nin güven ortamına, özrgürlüğüne, istikrarına müdahale etmeye kimin hakkı var. Özgürlükleri bu dünyada kimse kısıtlayamaz. Herkes kendi özgürlük alanında rahat hareket etrmelidir. Özgürlüklerin hiyerarşisi olmaz. Hangisinde bir sıkıntı varsa, siyasetçilerin müdahalesi vardır. Olay da budur. Atılan adım da parlemantonun mutabık olduğu birşeydir.

DARBE ÇIĞIRTKANLARI KAYBEDECEK

Aramızda fitne fesat çıkarmak isteyenler var. Aramızda siyasetin içinde olup dışarıdan darbe çığırtkanlığı yapanlar var. Bu noktada kaybedenler, darbe çığırtkanları kaybedecek. Açıkca sölüyorum kaybeden kaybeden Recep Tayyip Erdoğan olmayacak. Demokrasi güçlenirse partilerin birbirine olan güveni de güçlenir. Demokrasiyi geri çekerseniz ekonomiyi de geri çekmiş olursunuz.

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?