banner39

Filistinli STK'lardan Arap Birliği'ne çağrı

Filistinli STK'lar, "Arap Birliği, Filistinlilerin başka ülke vatandaşlıklarına geçmesi planını engellemeli" çağrısında bulundu.

Arşiv 28.03.2008, 14:38 28.03.2008, 17:35
Filistinli STK'lardan Arap Birliği'ne çağrı


Arap Birliği'nden dönüş hakkı konusunun öncelikli olarak görüşülmesini isteyen Filistinli Sivil Toplum Kuruluşları, ayrıca "Filistinliler'in başka ülke  vatandaşlıklarına geçmesi planının engellenmeli" görüşünü dile getirdi.

Lübnan'da faaliyet gösteren Filistinli sivil toplum kuruluşları, Arap Birliği'ne çağrıda bulunarak çeşitli Arap ülkelerine dağılmış bir şekilde bulunan Filistinli mültecilerin bulundukları ülkenin vatandaşı yapılmasına ya da ülke dışına çıkartılmasına engel olunmasını istedi. Filistinli gönüllü kuruluşlar, Filistin halkının sadece dönüş hakkının hayata geçirilmesini istedi.

Bu kuruluşlar, Arap Birliği Genel Sekreteri'ne yazdıkları bir mektupla, Filistinli mültecilerin dönüş hakkını ve 1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki mülklerine ve arazilerine dönüş haklarının görüşülecek konuların en başına konması gerektiğini çünkü bu konunun Filistin davasının özünü teşkil ettiğini vurguladı.

Filistinli mültecilerin dönüş hakkı sorununun birinci planda siyasi bir sorun olduğunu dile getiren Filistinli sivil toplum kuruluşları, bu sorunun çözülmemesi

Kaynak: Filistin Haber

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?