banner39

Fransa'dan Kosova'ya: Pazartesi'yi bekleyin

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, "Kosova'nın nihaî statüsüyle ilgili olarak AB'nin pazartesi günü bir karar almasını beklediğini" söyledi.

Arşiv 12.02.2008, 23:39 13.02.2008, 11:23
Fransa'dan Kosova'ya: Pazartesi'yi bekleyin

 

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, "Kosova'nın, yakında bağımsızlığını açıklamasının beklendiğini ve bunu nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, "şu anda ne bizim ne de AB'nin bu konuda aldığı bir karar var" diye konuştu.

Kouchner, Sırbistan ile Kosova arasında uzun zamandır sürdürülen müzakerelerden bir sonuç alınamadığını hatırlatarak, "Ancak artık bir kararın alınması gerekiyor. Gelecek hafta pazartesi günü Brüksel'de AB'nin 25 üyesi AB Genel İşler Konseyi'nde biraraya gelecek, ne olacağını o zaman göreceğiz" dedi.

 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?