Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Gazze'deHamas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, bölgeye gizlice giren yüksek rütbeli Mısırlı bir subayı bir süre gözaltına aldığı bildirildi.
Hamas yönetimine yakın "Filistin" adlı gazetenin haberine göre, Hamas'ın İçişleri Bakanı Fethi Hammad, sorgulanan Mısırlı subayın istihbarat toplamak amacıyla Gazze'ye girdiğini ve Mısır güvenlik güçlerine teslim edildiğini söyledi.
Hammad, Mısırlı yetkilileri, "Filistin halkının yanında yer almaya ve bölgeye Filistin direniş örgütlerine ilişkin bilgi toplamak amacıyla gizlice subaylar göndermek yerine, Gazze'deki hükümetle işbirliği yapmaya ve ortak güvenlik komitesi oluşturmaya" çağırdı.
Mısır'ın birçok Filistinliyi tutuklayıp işkence yapmasını kınadığını belirten Hammad, Mısır'a bu Filistinlileri serbest bırakması çağrısında da bulundu.
Hammad, Mısır'ın Hamas yönetimiyle tüm ilişkileri kestiği yolundaki haberlerle ilgili olarak, Mısır ile ilişkilerin çok sınırlı düzeye indiğini ve resmi olmayan kanallarla yapıldığını söyledi.