Hindistan'da seri katil fil vuruldu
Orman Bakanlığının bir çalışanı, son iki yıldır Assam eyaletindeki köylerde terör estiren filin, vurularak öldürüldüğünü söyledi.
Arşiv
06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31

Sadece geçen ay 14 kişinin ölümüne neden olan 45 ila 50 yaşlarındaki dişleri olmayan filin, köylülerin teşhis etmesi sonucu öldürüldüğü belirtildi. Usamenin yakalanması yönündeki çabalar uzun bir süre sonuçsuz kalırken, Assam eyalet meclisi, geçen hafta ormancılara, 31 Aralık gününe kadar hayvanı vurma emri vermişti.
Bu arada, çevreciler, ormancıların yanlış hayvanı vurmuş olabileceğini belirterek, olayı protesto ettiler. Çevreciler, hayvanın, ayak izleri, ölçüleri ve Usame olup olmadığının kesinleştirilmesi için gerekli diğer özellikleri tespit edilmeden gömüldüğünü söylediler.
Hindistanda filler, nesli tükenen, koruma altındaki türler arasında. Assamda 5 bin civarında Asya fili yaşıyor.