Hrant Dink dâvâsı 25 Şubat'a ertelendi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak yapılan 3. duruşmada, dâvâ 25 Şubat'a ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dâvânın 3. duruşması sona erdi. Dâvâ, 25 Şubat tarihine ertelendi.
Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dâvânın duruşmasına Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nde devam edildi. Yaklaşık 8 saat süren duruşma sonrasında dâvâ 25 Şubat'a ertelendi. Sanıkların adliyeye getirilişinde geniş güvenlik tedbirleri alındığı görüldü.
Duruşmada, müdahil avukatları katil zanlısı O.S.'nin yaşı ile ilgili yeniden rapor alınmasını talep etti.
9 saat süren duruşmada 'azmettirici ağabeyler' Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in, Rakel Dink'e sözle ve hareketlerle sataştıkları öğrenildi. Tuncel'in, Dink'in avukatlarının sorularını da cevaplamayacağını söylediği belirtildi
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde; sanıklardan O.S'nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı görülen duruşmaya, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve O.S'nin de aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
CHP milletvekillerinden oluşan "Hrant Dink Dâvâsını Araştırma ve İzleme Grubu" ile Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve bazı milletvekilleri ile gazetecilerden oluşan "Hrant Dink Duyarlılık Grubu" da duruşmayı izliyor.
Duruşmanın ilk bölümü, sanıklardan "ağabeyler" olarak adlandırılan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in Rakel Dink'e sataşmaları nedeniyle gergin geçti. Duruşmada sataşmalar dahil, bütün konuşmalar kameralar tarafından kaydedildi.
GİZLİ DURUŞMALARDA KAMERALI KAYIT
Duruşmada, sanıklardan Erhan Tuncel'in İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından cezaevinde "tanık" olarak alınan ifadesinin okunduğu öğrenildi.
Tuncel'in duruşma sırasında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e sözlü olarak sataştığı, ayrıca Dink ailesinin avukatları tarafından yöneltilen soruları cevaplamayacağını söylediği de ifade edildi.
Yasin Hayal'in de, Dink Ailesi'ne el sallayıp güldüğü belirtildi.
DİNK AİLESİ TERS BAKIYORSA, HAYAL'İN YAPTIĞI ÇOK MU?
Yasin Hayal'in "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan avukatı Fuat Turgut, duruşmaya verilen ara sırasında, adliye bahçesinde basın mensuplarının soruları üzerine "Hrant Dink Ailesi, Yasin'e sürekli diş sıkıyorsa, ters ters bakıyorsa el sallamış olması çok şey midir, çok mu ayıptır? Ben görmedim. Benim görüş sahamda değildi" dedi.
TUNCEL VE O.S'DEN CEVAP YOK
Turgut, duruşma salonunda Erhan Tuncel ile O.S'nin, kendisinin sorduğu sorulara cevap vermediğini kaydetti. Fuat Turgut, "Brüksel mandacısı elleri kanlı Avrupalıların temsilcisi Lagendijk'in duruşma salonundan dışarı çıkarılmasını istedim. Türkiye'de Türk düşmanı her faaliyetin içerisinde bulunuyor. Ancak mahkeme, dışarı çıkmamalarını uygun gördü" dedi.
CHP'Lİ MENGÜ: TEKNOLOJİYLE GURUR DUYDUM AMA...
Adliye bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CHP yönetiminin 6 kişiden oluşan bir araştırma ve izleme komisyonu kurduğunu belirterek, bu komisyonun üyelerinin, dâvâyı her aşamasında takip edeceğini kaydetti. "Bunun, 3-5 çocuğun yaptığı bir olay olmadığı inancındayız" diyen Mengü, şöyle devam etti:
"Ancak bir şeyi söylemeden geçmek beni çok rahatsız eder. AB temsilcisi buradaydı. Gayet tabii burada duruşmayı izleyecek. Bunda gocunacağımız bir şey yok. Belki dünyanın en teknolojik yargılamalarından birini seyrettik. Hakikaten eski bir avukat olarak da iftihar ettim teknolojiyle. Keşke bütün mahkeme salonları böyle olsa. Ancak bugün burada bulunanların Fehriye Erdal ile ilgili de aynı hassasiyeti göstermelerini çok isterdim. Sayın temsilciyi burada görmekten gurur duyuyoruz, zevk alıyoruz ama keşke onu bir Fehriye Erdal duruşmasının salonunda da görsek daha mutlu olurdum."
Mengü, oluşturulan heyette milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Mehmet Ali Özpolat, Turgut Dibek, Çetin Soysal ve Sacit Yıldız'ın görev aldığını kaydetti.
"HEPİMİZ ERMENİYİZ" SLOGANI ATAN SANIĞA SALDIRI
Bu arada, dâvânın görüldüğü Beşiktaş'taki ağır ceza mahkemesinde sağ ve sol görüşlü sanık ve şüpheliler arasında arbede yaşandı. Sol örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Emeğin Bayrağı Dergisi çalışanı Cengiz Kara, cezaevi aracından indirilirken, "Hepimiz Ermeniyiz" şeklinde slogan attı.
Bu slogana tepki gösteren başka bir dâvânın sanığının darp etmesi sonucu kaşı açılan Kara, adlî tabiplikte tedavi edildi.
Bu olaydan bir süre sonra Cengiz Kara ile aynı dâvâda yargılanan Fehmi Demirel ve Haydar Bayar ile "uyuşturucu ticareti yaptıkları" iddiasıyla gözaltında adliyeye getirilen 2 şüpheli arasında nezarette tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda yaralanan Demirel ile Bayar, adlî tabiplikteki ilk müdahalenin ardından, yüzlerinde kırık olabileceği şüphesiyle Sait Çiftçi Kamu Sağlığı Merkezi'ne götürüldü.