banner39

İP 'sahte Tuncay' dedi, şirket müdürü çıktı!

Aydınlık 'Tuncay Güney'in sahte kimliği' diye Evrenosoğlu'nun pasaportunu yayınlamıştı.

Arşiv 07.01.2009, 10:08 07.01.2009, 15:23
İP 'sahte Tuncay' dedi, şirket müdürü çıktı!


Aydınlık 'Tuncay Güney'in sahte kimliği' diye Evrenosoğlu'nun pasaportunu yayınladı. Ancak gözaltına alınan Evrenosoğlu'nun Güney'le tek ilişkisi fiziki benzerlik çıktı.

Ergenekon terör örgütü davası devam ederken İP'li sanıklar, Tuncay Güney'in 4 değişik kimlikle Türkiye'ye giriş çıkış yaptığını iddia etti. Mahkeme, Güney'in sahte kimliği denilen 4 ismin Türkiye'ye giriş-çıkış bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istedi.

Emniyet'in hazırladığı belgedeki bilgiler mahkemeye ulaşmadan Ayınlık Dergisi'nde o isimler gerçekten de Güney'e aitmiş gibi yayınlandı.

GENEL MÜDÜRLÜKTEN ACİL İSTEK

İP'in yayın organı Aydınlık, 4 Ocak 2009 tarihli son sayısında Güney'in 'Alparslan Evrenosoğlu' sahte kimliğiyle Türkiye'ye 4 giriş yaptığını iddia etti.

Tutuklu İP'liler de bu kişinin Türkiye'ye giriş çıkışıyla ilgili Emniyet'ten bilgi istenmesini talep etti. Aydınlık'ın yayınlandığı günün akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan 'acil' bir yazı ile Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nden, Evrenosoğlu'na ait fotoğraf ve görüntüleri istedi.

TESADÜF ESERİ HAVALİMANI'NDA!

Evrenosoğlu ile ilgili havalimanında hummalı bir çalışma yürütülürken büyük bir tesadüf Evrenosoğlu'nun pasaport kontrol naktasında geçmek üzere olduğu bilgisi geldi. Evrenosoğlu gözaltına alınarak Polis Merkezi'ne götürüldü. Buradaki incelemede Güney'e çok benzediği belirlenen Evrenosoğlu'nun kimlik bilgileri kontrol edildi ve parmak izi alındı.

Evrenosoğlu'nun inşaat sektöründe Türkiye'nin en büyük firmalarından birinin Romanya Müdürü olduğu belirlendi. Evrenosoğlu polis ifadesinde, 2002'den beri Romanya'da çalıştığını, 2008'de Türkiye'ye 4 değil 5 kez giriş yaptığını, P-978812 seri numaralı pasaportu 2007'de Köstence'de Türk Başkonsolosluğu'ndan aldığını ve kimlik bilgilerinin kendine ait olduğunu anlattı.

PARMAK İZLERİ KARŞILAŞTIRILDI

Parmak izi Güney'le uymayan ve kimlik bilgileri doğrulanan Evrenosoğlu'yla ilgili Aydınlık ve Ergenekoncuların iddiası fos çıktı. Evrenosoğlu, özür dilendikten sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, mahkemeye gönderdiği yazıda Güney ile ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek 'Yürütülen soruşturmada yaklaşık 200 klasör vardır. Bu klasörlerde Güney'e ait özel bir klasör bulunmamaktadır' dedi.

Öz, aynı yazıda Güney'in Ergenekon Terör Örgütü'nde bir dönem yer aldığı ve örgüt liderleri ile yakın ilişkisi olduğu vurgusuyla Kanada makamlarına yazı yazıldığını ve Güney'in ifadesinin alınmasını talep ettiğini de bildirdi.

SIZDIRANLAR ARAŞTIRILIYOR

Aydınlık'ta 4 Ocak günü yayınlanan haberin temelini oluşturan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 'gizli' belge 5 Ocak günü Ergenekon terör örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. Polis, kendisine ait gizli belgeyi mahkemeye ulaşmadan Aydınlık'a kimin ulaştırdığını araştırıyor.

HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM

Tuncay Güney'e bire bir benzerliğiyle dikkat çeken Alpaslan Evrenosoğlu, Atatürk Havalimanı Polis Merkezi'nde neden gözaltına alındığını sorunca polisler, Aydınlık dergisini gösterdi.

Parmak izini veren ve pasaportunun fotokopisini polise teslim eden Evrenosoğlu, Aydınlık dergisi ile Aydınlık'a T.C Kimlik Numarası dahil tüm kimlik bilgileri ile pasaport bilgilerini verenler hakkında şikayetçi oldu.

Evrenosoğlu, özür dilektikten sonra serbest bırakıldı ve Romanya'ya uçtu. star'ın ulaştığı Alparslan Evrenosoğlu, 'Gerekli yerlere gerekli bilgileri verdim. Daha fazla konuşmak istemiyorum' dedi.

TESADÜF MÜ?

Tuncay Güney'e benzerliğiyle dikkat çeken Alparslan Evrenosoğlu Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra haberin Aydınlık'ta yayınlanıp, mahkeme gündemine gelmesi ve sonrasında yaşananlar akıllarda soru işaretleri bıraktı.

'ÖLDÜRÜLECEKSİN' DEDİ 'ÖLDÜ'

Doç. Dr. Gürses, kendisini 'Yabancı servisler seni öldürecek' diye uyaran Hablemitoğlu'nun 15 gün sonra öldürüldüğünü anlattı.

Ergenekon terör örgütü tutuklusu Doç. Dr. Emin Gürses, birçok ülkeden istihbarat elemanlarının kendisine kart verdiğini, kendisinin de bu kartları Türk istihbarat elemanlarına ilettiğini söyledi.

Çapraz sorgusunda savcı Nihat Taşkın'ın, 'Siz bir telefon konuşmanızda 'Hablemitoğlu cinayetinin failini devlet lojmanında gördüm. Onun ne işi var orada' demişsiniz' sözleri üzerine 'Bu dosya ile alakası yok. Savcılar o konuyla ilgili soru sormak isterse herşeyi anlatırım' dedi.

Gürses 'Necip Hablemitoğlu, öldürülebileceğim konusunda beni uyarmıştı. 15-20 gün sonra kendi öldürüldü' dedi.

Dinlemeye takılan telefon konuşmalarında 'Ergenekon kapsamında gözaltına alınması durumunda İsrail ve ABD konsolosluklarının havaya uçurulacağı' sözlerini de kabul eden Emin Gürses, Ümit Sayın'a zorla imzalatılan dilekçeyle ilgili de 'Cezaevi bahçesinde Hayrettin Ertekin ile Ümit Sayın'ın birlikte bir şeyler yazıyorlardı. Baskı konusunu cezaevi müdürü biliyor. Kamera kayıtlarına da bakabilirsiniz' dedi.

MAHKEME BULUNAMADI

Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu rütbeli sekiz askerle ilgili dava sürüyor.

2. Sulh Ceza Mahkemesi, dosyayı görevsizlik kararı vererek Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. 3. Asliye Ceza da 'usul eksikliği' gerekçesiyle dosyayı yeniden 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

Kaynak: Star

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?