banner39

İsrail'in baskısı Abbas'a geri adım attırdı

Hamas ve El Fetih'in Yemen'de imzaladığı anlaşma, İsrail'in baskılarına boyun eğen Abbas tarafından reddedildi.

Arşiv 24.03.2008, 12:45 24.03.2008, 12:50
İsrail'in baskısı Abbas'a geri adım attırdı

 

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

El Fetih ve Hamas arasında dün Yemen'de yapılan anlaşma, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından son anda reddedildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Hamas ve El Fetih arasında imzalananan Yemen Deklerasyonu'nu tanımayacağını açıkladı.

ABBAS'IN ANLAŞMADAN HABERİ VARDI

Yemen'de yapılan anlaşmaya El Fetih adına imza atan  Mahmud Abbas'ın danışmanı Azzam Ahmed yaptığı açıklamada süreçten  Abbas'ın haberdar olduğunu açıkladı.

Abbas'tan aldığı talimatla anlaşmayı imzaladığını açıklayan Ahmed, Abbas'ın, tüm ayrıntılardan telefonla haberdar edildiğini açıkladı.

İsrail'in, Abbas'a ültimatom vererek Hamasla görüşmeleri kesmesini istemesinin ardından Abbas'ın kararını açıklaması İsrail baskısı olarak yorumlandı.

İSRAİL AÇIKÇA UYARILARDA BULUNDU

İsrail, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ı, Hamas'la uzlaşma girişimlerine karşı uyararak, bunun Ortadoğu barış sürecini olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli bir yetkili, Abbas'ın Hamas'la görüşme ve İsrail'le barış görüşmelerini sürdürme seçeneklerinden birini tercih etmesi gerektiğini söyledi. Yetkili, "Mahmud Abbas, İsrail'le görüşmeleri sürdürmek veya Hamas'la ittifakı gözden geçirmek arasında bir tercih yapmalıdır. Aynı anda iki tarafla da görüşemez" dedi.

Bu arada İsrail ordu ve halk radyoları da sabah haberlerinde İsrailli yetkililere dayanarak verdikleri haberlerde aynı ifadeleri kullandı.

AHMET YASİN TÖRENLERLE ANILDI

Şeyh Ahmed Yasin şehadetinin dördüncü yıldönümü münasebetiyle Filistin'in değişik bölgelerinde törenlerle anıldı. Törenlerde Şeyh Yasin'in direniş konusundaki kararlılığı ve örnek şahsiyeti üzerinde durularak mücahidlerin onun açtığı yoldan ilerlemeye devam edecekleri vurgulandı.

Ahmed Yasin'in öncülüğünde ve liderliğinde kurulmuş olan Filistin İslâmî Direniş Hareketi de (Hamas) yaptığı açıklamada işgale karşı direniş yolunu sürdüreceğini vurgulayarak, direnişin tavizci tutuma üstün geleceğini dile getirdi.


Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?