Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Almanya’nın Düsseldorf şehrinde, Erkrather Strasse’deki Capitol tiyatrosunda yapılan okuma akşamı bu sefer çok farklı oldu. İsveç’in meşhur polisiye romancısı Henning Mankell, en son eserindeki Komiser Kurt Wallander’i de anlattı. Ancak akşamın asıl konusunu, aralarında Mankell’in de bulunduğu yardım filosu gönüllülerine İsrail’in yaptığı iğrenç saldırı teşkil etti.
Mankell bir gün önceki akşam Berlin’de yaptığı gibi, İsrail’in saldırısını vahşi ve acımasız olarak niteledi. Ayrıca Mankell, İsrail askerlerinin korsanlık, adam kaçırma ve cinayet suçlarını işlediklerini söyledi. Bu suçlardan dolayı Mankell, İsrail’in Lahey Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine dava edilmesi gerektiğini savundu.
İsveçli yazar Mankell, ‘Bedelini ağır ödedik, ama Gazze’ye uygulanan boykota dünyanın dikkatini çekmek istiyorduk. Bunu da başardık.’ dedi.
İsveçli yazar, Almanya'da İsrail'i eleştirdi
İsveçli yazar Mankell, Düsseldorf'taki kitap okuma programında İsrail'in iğrenç saldırısını anlattı

YORUM EKLE