Kosova Meclis'i 'Bağımsızlık'için toplandı
Kosova Parlamento'su, Başbakan Haşim İTaçi'nin çağrısı üzerine "Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmek üzere" olağanüstü toplandı.
Arşiv
17.02.2008, 12:33 17.02.2008, 13:16

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmek üzere parlamentonun TSİ 13.00'te olağanüstü toplandığı bildirdi.
Priştine'deki basın merkezinde yaptığı açıklamada Taçi, Kendisinin Kosova Başkanı Fatmir Seydiu ile birlikte meclisin olağanüstü toplanması için Parlamento Başkanı Yakup Krasniçi'ye davetiye gönderdiğini, bunun üzerine de meclisin olağanüstü toplantı düzenleyeceğini söyledi.
"Kosova halkının iradesinden hareketle bağımsızlığı ilan etmek için Kosova meclisi toplanacak. Gündemde Bağımsızlık Deklarasyonu ve devlet sembolleri olacak" şeklinde konuşan Taçi, Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesine yönelik sürecin sonuna geldiklerini vurguladı.
Kaynak: AA