'Kurusıkı' artık taşınamayacak!
Kurusıkı tabancalar bundan böyle herkese satılamayacak. Bulunduranlar hakkında, bildirmeleri halinde haklarında cezaî işlem yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında 5729 sayılı "Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun"unda bulunduğu 3 kanunu onayladı. Kanuna göre, kurusıkı tabancalar; 1 yıldan fazla hapse mahkûm olanlar, ateşli silahlarla işlenen suçlardan hüküm giyenler ve 18 yaşından küçüklere satılamayacak.
Kurusıkı tabancaların imali, ithali, bulundurulması ve taşınmasına ilişkin yeni düzenlemeler getiren kanuna göre, bu silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslar da belirlendi.
Kurusıkılar artık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın izniyle üretilecek, ruhsata tâbi silah vasfına dönüştürülemeyecek ve diğer silahlardan ayırt edilmesini sağlayacak şekilde, rengi ve şekli belirtilerek üretilecek. Bu zorunluluk, ithalatta da geçerli olacak.
Bu tip ses ve gaz fişeği atan silahların ve üretici firmaların, her ne suretle olursa olsun reklâm ve tanıtımı yapılamayacak. Kurusıkı tabancaların kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek.
Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte kurusıkı tabancaları elinde bulunduranlar, 1 yıl içinde mülki amirliğe bildirimde bulunmaları halinde haklarında cezai işlem yapılmayacak. Üretim yapanlar, gerekli izinleri yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde almak zorunda olacak.