Malezya'da ABD mallarına boykot
Malezya Başbakanı, İsrail'e yaptırım talep etti, ülkede ABD mallarına boykot başladı

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Malezya Başbakanı Ahmed Abdullah Bedevi, dünyanın Filistinlilere karşı ''ahlaki bir görevi'' olduğunu söyleyerek, İsrail'e yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Malezya'da, İsrail'in Gazze'de 14 gündür devam eden kanlı saldırısını protesto etmek amacıyla Amerikan mallarına yönelik boykot da başlatıldı.
Boykotu başlatan Müslüman Tüketiciler Derneği, ABD'nin saldırılar karşısında sessiz kaldığı gerekçesiyle, ülkede satılan Amerikan ürünlerini satın almayacaklarını açıkladı ve İslam dünyasında kızgınlık yaratan Gazze'deki saldırının bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulundu.
Dernek yetkilileri, bütün Müslümanları, boykota katılarak İsrail ve müttefiklerine ''ders vermeye" çağırdı.
ABD'nin Malezya Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisinde ise 2 bin kişilik grup İsrail karşıtı sloganlar attı, ABD Başkanı George Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i temsil eden kuklaları yaktı.