MAZLUMDER İnsan Hakları Ödülleri'ni dağıttı-FOTO
MAZLUMDER'in her yıl düzenlediği İnsan Hakları Gecesi'nde bu yılın insan hakları ödüllerini dağıttı.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
MAZLUMDER'in her yıl düzenlediği İnsan Hakları Gecesi bu yıl Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde Yusuf Öcalan'ın sunumu ve sinevizyon gösterisi ile başladı.
MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL 2009 yılı İnsan Hakları değerlendirmesini yaptı. MAZLUMDER, Grup Endişe ve Yavuz Şanlı konseri, 2009 İnsan Hakları Ödül Töreni, İnsan Hakları Sertifika Töreni, Şiir - Ney dinletili bir program sundu.
Halklar arası Dayanışma Alanında İnsan Hakları Ödülü Rakel Dink'e
MAZLUMDER, bu yıl da hakları ödülleri takdim etti. Basın dalında Mehmet Baransu'ya, Hukuk Mücadelesi alanında Reşat Petek'e, Halklar arası Dayanışma alanında Rakel Dink'e, İnanç Özgürlüğü Mücadelesi alanında Dr. Hatice Kanlıtaş'a, Örgütlü Mücadele alanında Free Gaza Grubuna ödüller verildi.
Vefa Ödülleri Nurettin Şirin ve Orhan Miroğlu'na
Lice'de patlama neticesi hayatını kaybeden Ceylan ÖNKOL'un annesi Saliha Önkol ve abisi Rıfat Önkol'un da yer aldığı programda, Nurettin Şirin ve Orhan Miroğlu'na da vefa ödülleri verildi.
Mehmet Baransu'ya basın ödülü
Mazlumder İnsan Hakları Basın Ödülü'nü Taraf muhabiri Mehmet Baransu kazandı. Baransu'ya ödülünü Lice'deki patlamada hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un annesi Saliha Önkol ile ağabeyi Rıfat Önkol verdi.