MGK gündemi AB ve terörle mücadele
MGK yılın son toplantısında, AB ile ilişkileri gözden geçirirken, içinde irticayla mücadelenin de yer aldığı geniş kapsamlı bir terör değerlendirmesi yapılacak.

Kurulun bu toplantısı, devletin zirvesinde Kıbrıs nedeniyle yaşanan gerginlik nedeniyle de önem taşıyor. Kurul'un bu toplantısı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in katılacağı son üç toplantıdan birisi olması açısından da önemli. Kurul, 2007 yılının şubat ve nisan ayında Sezer'in başkanlığında iki kez daha toplanacak ve mayıs ayında da Sezer'in görev süresi dolacak.
Kıbrıs ve AB zirvenin ana gündemi
MGK toplantısı için iki kapsamlı dosya üzerinde çalışılıyor. Kurul, öncelikle AB ile ilişkileri geniş olarak ele alacak.
Avrupa Birliği'nin Türkiye ile sekiz müzakere başlığını Kıbrıs nedeniyle askıya alması ve Kıbrıs konusunda yeni şartlar getirmesi Türkiye'de sıkıntı yarattı.
Hükümetin Kıbrıs konusunda yaptığı liman atağı Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından tepkiyle karşılanmıştı ve bu konunun da kurulda ele alınması bekleniyor.
İkinci dosya terörle mücadele
Kurul'un ele alacağı ikinci dosya terörle mücadele olacak. Kurul'da geniş kapsamlı bir iç güvenlik değerlendirmesinin yapılması bekleniyor. Kurul'da içinde irticayla mücadelenin yer aldığı güvenlik sorunlarının kapsamlı olarak gözden geçirileceği belirtiliyor.
Terör örgütü PKK'nın tek taraflı ateşkes kararının ardından çatışmalar tamamen sone ermediği gibi, örgüt silahlı gücünü Türkiye'den bir takım siyasi kazanımları elde etmek için kullanıyor. Silahlı gücünü Kuzey Irak'taki kampların yanı sıra Türkiye içine de taşıyan örgüte karşı alınan güvenlik önlemleri ve gelecekte izlenecek yöntem kurulda tartışılacak.
Irak'ın siyasi durumu da gündemde
Kurul'da, Irak'ın siyasi durumu da ele alınacak. 2007 yılında Kerkük'ün kaderini belirleyecek olan anayasa referandumu yapılacak ve bu nedenle 2007 yılının ilk ayları kritik öneme sahip.
CNN