Minibüs denize uçtu: 2 ölü
Kayalıklara düşen minibüsteki 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Trabzon'dan Vakfıkebir ilçesine giden minibüs, Akçaabat'ın Mersin beldesinde kontrolden çıkıp denize uçtu.
Kazada, minibüste bulunan KTÜ Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Ersin Samancı (18) ve İstanbul'da kuyumculuk yaptığı öğrenilen Ali Mısır (51) olay yerinde hayatını kaybetti.
Kazanın, yolun ıslak olması ve aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiği açıklandı.
Fırtına nedeniyle yaklaşık 3 metreye ulaşan ve kayalıkları döven dalgaların arasında kalan minibüste şoför Ahmet Çalık ile çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yolcular yaralandı. Yolcular çevreden yetişenler tarafından kurtarılırken ambulanslarla Trabzon ve çevre ilçelerdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dalgaların arasında kalan minibüs çekici yardımıyla dalgaların ulaşamayacağı bölgeye çekildi.