Moritanyalılar bugün sandık başında
Seçimler, askeri meclisin yönetimi sivillere devretmesinin ilk adımı kabul ediliyor.

Dünya Bülteni Haber Merkezi
Yaklaşık 1 milyon Moritanyalı seçmen 2336 seçim merkezinde parlamento ve belediye seçmleri için oy kullanmak üzere bugün sandık başına gidiyor.
Bugün yapılacak seçimlerin Ağustos 2005'te Muaviye Veled Taya'yı deviren askeri meclisin yönetimi sivillere devretmesinin ilk adımı kabul ediliyor.
Ülkeyi halihazırda yöneten askeri meclis, askerlere seçimlere katılma yasağı getimiş ve seçimlere hiçbir şekilde müdahalede bulunmayacağını vaat etmişti.
Buna rağmen Moritanya muhalefeti, bağımsız adayların seçimlere katılmasına izin veren askeri yönetimin bu adayları el altından desteklediğini ve bağımsız isimler eliyle yönetime müdahalesini devam ettirmeyi planladığını öne sürüyor.
Çoğunluğu Avrupa Birliği'nden olmak üzere 200 kadar uluslararası gözlemcinin seöimleri takip edeceği bildirildi.