Nasrallah: Tüm ihtimaller için hazırlıklıyız
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'i yeni bir maceraya girişmemesi konusunda uyardı.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Beyrut'ta 10 Muharrem için yapılan Gazze protestosunda taraftarlarına hitap eden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "İsrail'in hedeflerini bilmiyoruz ancak bütün ihtimaller için hazırlıklıyız" dedi.
Teyakkuz hallerinin uzun süreden beri devam ettiğini söyleyen Nasrallah, "Toprağımıza girerlerse gereken cevabı veririz" ifadesini kullandı.
İsrail'in muhtemel bir saldırısının, 2006 yılı Temmuz ayındaki savaşla hiçbir şeklide kıyaslanamayacağını vurgulayan Nasrallah, "İsrail Lübnan'a karşı yeni bir saldırı başlatmaya karar verirse, buna verilecek cevap Temmuz Savaşı'nda olduğundan çok daha sert olur" ifadelerini kullandı.
2006 yılında İsrail güçleri ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda İsrail Lübnan topraklarını bombalamış ve çoğu sivil bin 200 kişi hayatını kaybetmişti. Savaş sırasında Hizbullah güçleri 196 İsrail askerini öldürmüştü.
İsrail Lübnan'ın altyapısının önemli bir bölümünü tahrip etmiş ancak Hizbullah güçleri karşısında hedefine ulaşamamıştı. Bu savaş, İsrail ordusunun yenilmezlik mitinin yıkılmasına da neden olmuştu.
Nasrallah, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, dün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye söyldeiği "Bugün Hamas, yarın Hizbullah" sözleri üzerine, "Olmert'e şunu söylemek istiyorum, Lübnan'da yenildiniz, başarısız oldunuz. Hamas'ı bitiremeyeceksiniz ve Hizbullah'ı da bitiremeyeceksiniz. Uçaklarınız bizi korkutmuyor" dedi.
2006'daki savaş ve Gazze'de şu an yaşananların, direnişi tercih etmenin, İsrail'e karşı koymanın en iyi yolu olduğunun kanıtı olarak düşünülmesi gerektiğini söyleyen Nasrallah, Batılı ve Arap liderlerin İsrail saldırılarına yönelik tavrını da sert şekilde eleştirdi.
680 kişinin hayatını kaybettiği bir dönemde, bu ülkelerin her zamanki gibi İsrail'le ilişkilerini sürdürdüğünü belirten Nasrallah, Arap ülkelerinin, Gazze saldırılarını protesto etmek için İsrail Büyükelçisi'ni sınırdışı eden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Mısır'ı ise Refah sınır kapısını açmayı reddettiği için eleştiren Nasrallah, "Dün Mısırlı bir yetkili, BM Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi için 600 şehidin gerekip gerekmedieğini sordu. Mısırlı yetkiliye aynı soruyu soruyorum: 600 şehit ve 2 binden fazla yaralı Refah sınırını açmak için yeterli olacak mı?" dedi.