Ortadoğu'daki sorun: İsrail işgali

Suriye Enformasyon Bakanı Muhsin Bilal, Ortadoğuda'ki sorunların kaynağının İsrail işgali ve yabancı müdahalelerin olduğunu söyledi.

Arşiv 06.07.2018, 09:30 06.07.2018, 09:31
Ortadoğu'daki sorun: İsrail işgali

Suriye Enformasyon Bakanı Muhsin Bilal, "Orta Doğu sorununun kaynağında Arap topraklarındaki İsrail işgali ve yabancı müdahalelerin olduğunu" söyledi. Bilal, "İsrail'in Golan Tepeleri, Filistin ve Lübnan topraklarını işgal etmeye devam etmesi ve yabancı ülkelerin bölgedeki ülkelerin iç işlerine karışması Orta Doğu'daki krizlerin asıl nedenidir" dedi.

Lüksemburg ve İngiltere'den gelen parlamenterler heyeti önünde yaptığı konuşmada Bilal, Suriye'nin gerçek imajının Avrupalılara iletilebilmesi için Suriye ve AB arasında kültür ve enformasyon alanlarında fikir alışverişinin önemli olduğunu da vurguladı. Heyet, başta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad olmak üzere Suriyeli liderlerle dün görüşmelerde bulunmuştu. 

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?