Ortadoğu'daki yangın bizi rahatsız ediyor
Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'daki sıkıntıların bir an önce aşılması gerektiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'daki sıkıntıların bir an önce aşılması gerektiğini belirterek, ''Ortadoğu bir barış havzası haline gelmelidir'' dedi.
Erdoğan, Kastamonu'da DSİ tarafından yaptırılan 15 tesisin toplu açılışı nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasında, bugün gideceği İran'a yapacağı ziyarete değinirken, bu ülkede siyasi ve dini liderlerle görüşmeler yapacağını bildirdi. Erdoğan, görüşmelerde İran'la ikili ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu'daki, Irak, Suriye ve Lübnan'daki gelişmeleri ele alacaklarını söyledi.
Ortadoğu'daki sıkıntıların bir an önce aşılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, ''Buradaki yangın bizi rahatsız ediyor. Ortadoğu bir barış havzası haline gelmelidir. Bunu başarmamız gerekiyor. Bunlara duyarsız kalmak mümkün değil'' diye konuştu.