banner39

Şamil Tayyar Ergenekon ifadesi verdi

Gazeteci Şamil Tayyar, Ergenekon hakkında yazdıklarıyla ilgili olarak Ankara savcılığında ifade verdi.

Arşiv 28.03.2008, 12:13 28.03.2008, 12:13
Şamil Tayyar Ergenekon ifadesi verdi

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, 'gizlilik ve yayın yasağını'' ihlal ettiği iddiasıyla talimatla ifade verdi.

Tayyar, ''Operasyon Ergenekon'' adlı kitabında yer alan bazı bilgi ve belgelerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamındaki ''gizlilik ve yayın yasağını'' ihlal ettiği iddiasıyla talimatla ifade verdi.

Avukatı Bekir Eren ile birlikte sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayına gelen Tayyar'ın ifadesi Basın Savcısı Levent Savaş tarafından alındı.

Avukat Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Tayyar'ın yazdığı kitapta şikayette iddia edilen gizlilik kararının ihlali konusunda herhangi bir suç unsurunun mevcut olmadığını'' savunarak, 10 gün içinde yazılı savunmalarını Ankara Cumhuriyet Savcılığına ileteceklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?