Şeker hastalığını tedavi eden deney
Bilimadamları, fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, laboratuar ortamında bu hastalığı tamamen iyileştirmeyi başardılar.

"Birinci tip" diyabetin, pankreastaki sinir hücrelerinden kaynaklandığını ortaya koyan araştırmanın sonuçları, insanda yeni tedavilerin geliştirilmesi için büyük umut oldu.
Kanadalı ve Amerikalı bilimadamlarının yaptığı araştırmada, diyabetin sinir sistemiyle bağlantısı ilk kez keşfedildi. Kanadadaki Toronto Çocuk Hastanesi, Calgary Üniversitesi ve ABDdeki Jackson Laboratuvarında çalışmalar yapan bilim adamlarının araştırması "Cell" dergisinde yayımlandı. Sonuçlara göre, kusurlu sinir uçları, bağışıklık sistemindeki proteinlerin hatalı şekilde pankreasa saldırmasına ve insülin üretimini durdurmasına neden oluyor. Diyabetli fareye bir miktar protein enjekte eden uzmanlar, kusurlu sinir ucunun tedavi olmasını ve farenin bir gece içinde şeker hastalığından kurtulmasını sağladılar. Araştırmacılar, "bu başarılı buluşun tedaviye yeni stratejiler getirerek, bağışıklık sisteminde hiçbir toksik etki yaratmadan hastalığın gerilemesini sağlayabileceğini" bildirdi.
Haber7